Cel puţin 15 morţi în urma unor explozii produse în Coreea de Nord

  • Mai multe explozii au avut loc în Coreea de Nord, în apropierea frontierei Chinei
  • Surse: Cel puţin 15 persoane au murit, iar altele au fost rănite în exploziile din oraşul nord-coreean Hyesan
  • Nu există informaţii oficiale despre deflagraţiile care, potrivit unor surse, ar fi rezultatul unor scurgeri de gaz
12369 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi în urma unor explozii produse în Coreea de Nord

Cel puţin 15 morţi în urma unor explozii produse în Coreea de Nord

Cel puţin 15 persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unor explozii produse în Coreea de Nord, în apropierea frontierei chineze, afirmă surse citate de agenţia Associated Press şi de publicaţia Daily NK.

Imagini obţinute de agenţia Associated Press surprind explozii produse în oraşul nord-coreean Hyesan. Presa oficială din Coreea de Nord nu a transmis nimic despre acest incident, dar, conform unor grupuri de monitorizare, deflagraţiile ar putea fi rezultatul unor scurgeri de gaz.

Imaginile au fost difuzate de Wang Bo, un agent de turism care le-a filmat luni din oraşul chinez Changbai, situat în apropierea frontierei nord-coreene. "Eu am observat exploziile, erau şi alţi oameni care le-au văzut. Nu cunoaştem cauzele", a declarat Wang Bo.

Potrivit publicaţiei Daily NK, cu sediul în Coreea de Sud, 15 persoane au murit în urma exploziilor, iar altele sunt rănite, două fiind în stare critică.

Autorităţile nord-coreene depun eforturi pentru curăţarea rapidă a zonei afectate.

Ministrul sud-coreean al Reunificării verifică informaţiile despre incident.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici