Un supravieţuitor a fost găsit pe un feribot care arde de trei zile în Grecia. Alte 11 persoane sunt date dispărute

  • Un bărbat a fost găsit duminică în viaţă pe un feribot care arde de vineri, în largul coastelor Greciei.
  • Intervenţia salvatorilor este îngreunată de faptul că în unele zone ale navei sunt încă temperaturi foarte mari.
748 afișări
Imaginea articolului Un supravieţuitor a fost găsit pe un feribot care arde de trei zile în Grecia. Alte 11 persoane sunt date dispărute

Un purtător de cuvânt al pazei de coastă a declarat pentru Associated Press că bărbatul, din Belarus, a fost găsit pe puntea feribotului în stare aparent bună.

„Faptul că acest bărbat a reuşit, în ciuda condiţiilor nefavorabile, să iasă pe punte şi să alerteze paza de coastă ne dă speranţa că ar putea exista şi alţi (supravieţuitori)”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Nikos Alexiou, pentru postul de stat ERT.

Supravieţuitorul salvat, un bărbat în vârstă de 20 de ani, este şoferul unui camion cu numere de înmatriculare lituaniene. Acesta le-a spus salvatorilor că a auzit alte voci sub punte. El a fost dus la spital pentru a fi examinat.

Feribotul italian care transporta peste 290 de pasageri şi membri ai echipajului, precum şi peste 180 de maşini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinaţia Brindisi, Italia.

Autorităţile au evacuat aproximativ 280 de oameni pe insula Corfu din apropiere. Sâmbătă au mai fost salvate două persoane, un migrant şi un şofer bulgar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici