Ungaria închide parţial postul de frontieră Röszke, după evadarea a 300 de imigranţi dintr-o tabără

Ungaria a închis temporar o parte a postului autorutier de fontieră Röszke, situat la frontiera cu Serbia, după ce aproximativ 300 de imigranţi au evadat vineri înainte de prânz de la o tabără de primă primire situată în apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP în pagina electronică.

163 afișări
Imaginea articolului Ungaria închide parţial postul de frontieră Röszke, după evadarea a 300 de imigranţi dintr-o tabără

Ungaria închide parţial postul de frontieră Röszke, după evadarea a 300 de imigranţi dintr-o tabără (Foto: AP / Mediafax Foto)

"Potrivit unor estimări, 300 de imigranţi ilegali au trecut de împrejmuirea centrului de primire a imigranţilor de la Röszke, la ora locală 11.30 (12.30, ora României), în două valuri, şi au fugit către autostrada M5", a anunţat poliţia într-un comunicat, subliniind că "au fost luate măsuri pentru prinderea lor".

Această nouă evadare a determinat autorităţile să închidă parţial postul de frontieră.

"Cu scopul de a evita (eventuale) accidente, poliţia a închis provizoriu postul de frontieră autorutier de la Röszke pentru traficul rutier, pe drumul de întoarcere", au anunţat forţele de ordine într-un comunicat, subliniind că a fost instituit un drum ocolitor.

În tabăra de la Röszke se află aproximativ 1.500 de imigranţi, arestaţi, în marea lor majoritate, după ce au trecut ilegal frontiera sârbo-ungară, una dintre principalele axe de tranzit din Eurpa Centrală.

Imigranţii sunt găzduiţi în tabără pe perioada înregistrării, după care sunt trimişi către alte structuri.

Această evadare are loc într-un context tensionat în Ungaria, unde un număr tot mai mare de imigranţi caută să evite forţele de ordine, pentru a nu-şi compromite şansele de a obţine azil în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici