Wilbur Ross, secretarul american al Comerţului: Statele Unite nu vor conflicte comerciale, ci drepturi egale în comerţul internaţional

Statele Unite nu declanşează conflicte comerciale, ci încearcă să egalizeze situaţiile în comerţul internaţional şi să contracareze protecţionismul chinez, inclusiv "ameninţările directe" în domeniul tehnologiei, a afirmat, la Forumul Economic Davos, secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross.

163 afișări
Imaginea articolului Wilbur Ross, secretarul american al Comerţului: Statele Unite nu vor conflicte comerciale, ci drepturi egale în comerţul internaţional

Wilbur Ross: Statele Unite nu vor conflicte comerciale, ci drepturi egale în comerţul internaţional

"Nu încearcă nimeni să genereze o situaţie uriaşă cum s-a întâmplat cu Legea Smoot-Hawley în timpul Marii Crize economice", a declarat Wilbur Ross, la Davos, referindu-se la o reglementare protecţionistă din 1930 care a majorat mii de tarife comerciale americane.

"Dar chinezii au avut de ceva timp o abordare superbă în discursurile pe tema comerţului liber şi la fel de superbă în comportamentul puternic protecţionist", a adăugat Wilbur Ross, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Următorul domeniu de provocări" este reprezentat de ambiţiile Chinei în domeniul tehnologiei, a continuat secretarul american al Comerţului. "Este vorba de ameninţări directe. Sunt ameninţări directe aplicate prin transferuri de tehnologie, prin lipsă de respect pentru drepturi de proprietate intelectuală, prin spionaj comercial, prin tot felul de lucruri rele. Nu este vorba doar de creşterea excesivă a capacităţilor în domeniile industriale istorice", a subliniat Ross.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici