Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din Transnistria

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din regiunea separatistă moldovenească Transnistria, potrivit CNN.

713 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din Transnistria

Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din Transnistria

„Acesta este doar unul dintre paşii Federaţiei Ruse. Acest lucru se întâmplă pentru a destabiliza regiunea şi pentru a ameninţa Moldova”, a declarat Zelenski, răspunzând marţi unei întrebări în timpul unei conferinţe de presă comune la Kiev cu directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi.

„Acest lucru arată că, dacă Moldova sprijină Ucraina, asta se va întâmpla”, a spus el.

În ultimele zile, Ucraina a acuzat trupele ruseşti că au tras rachete şi au desfăşurat operaţiuni în Transnistria.

Întrebat despre numărul de trupe ruseşti prezente în Transnistria, Zelenski a declarat că forţele armate ucrainene sunt „pregătite şi nu se tem” să facă faţă unui nou front al invaziei militare.

„În ceea ce priveşte anumite trupe ruseşti care sunt prezente în mod constant pe teritoriul ocupat temporar - acest lucru este aşa de foarte mulţi ani. Ştim că sunt în stare de alertă, aşteptând doar ordinul”, a mai spus Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici