Amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale

  • CCR a decis că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale
  • Curtea a admis cererea Avocatului Poporului
  • Până acum au fost date peste 300.000 de amenzi
19625 afișări
Imaginea articolului Amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale

NEWS ALERT Amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale

Judecătorii CCR au decis astăzi, potrivit unor surse din instituţie, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020. Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă.

Până în prezent au fost date peste 300.000 de amenzi în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă. Marcel Vela a anunţat la începutul lunii mai că suma totală a amenzilor este de 120 de milioane de euro. Potrivit ministrului, banii ar fi urmat să se ducă în sistemul medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici