Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele (Video)

Posterele de promovare a filmului de acţiune "Wanted", cu Angelina Jolie, au fost criticate de autorităţile de monitorizare a standardelor din publicitate din Marea Britanie pe motiv că prezintă armele într-o manieră mult prea atrăgătoare.

149 afișări
Imaginea articolului Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele (Video)

Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele

The Advertising Standards Authority (ASA) s-a sesizat în legătură cu posterele de promovare a filmului "Wanted", care o are în distribuţie pe Angelina Jolie, în rolul unui asasin plătit, fiind de părere că imaginile nu sunt potrivite expunerii în faţa copiilor, informează BBC News Online.

ASA susţine că alăturarea imaginii unei prezenţe seducătoare şi a unor arme ar putea "sexualiza violenţa", făcând-o să pară atractivă pentru cei mici.

ASA a primit 17 plângeri în legătură cu afişele, şapte dintre ele fiind legate de faptul că pot afecta percepţia pe care copiii o au despre arme.

Unul dintre postere o prezintă pe Angelina Jolie cu o armă în mână, alături de partenerul ei din film, britanicul James McAvoy, care ţine în mâini pistoale îndreptate către privitori. În al doilea poster care a suscitat nemulţumirea ASA actriţa apare ţinând în mână o armă.

Pe acelaşi poster apare textul "În urmă cu şase săptămâni eram ca tine... apoi am întâlnit-o pe ea... şi lumea mea s-a schimbat definitiv".

În urma reclamaţiilor, cele două postere au fost retrase.

Reprezentanţii companiei Universal Pictures, care a produs filmul, au declarat că actorii erau prezentaţi în ipostaze stilizate şi au precizat că studiourile nu au fost atenţionate în legătură cu nemulţumirile suscitate de materialele de promovare a filmului.

Potrivit Universal, scenariul filmului are la bază o carte de benzi desenate, acest lucru fiind reflectat şi în modul în care au fost realizate afişele.

Filmul "Wanted", ce relatează povestea tânărului Wesley (James McAvoy), care se luptă să salveze memoria tatălui său, dar sfârşeşte lucrând alături de un asasin plătit (Angelina Jolie), a fost lansat în cinematografele din România pe 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici