Chiwetel Ejiofor, protagonistul "12 ani de sclavie", va juca rolul traficantului de droguri britanic Thomas Mcfadden

Actorul Chiwetel Ejiofor va interpreta, în locul lui Don Cheadle, rolul principal într-un nou film despre traficantul de droguri britanic Thomas Mcfadden, care a petrecut cinci ani într-o închisoare din Bolivia.

84 afișări
Imaginea articolului Chiwetel Ejiofor, protagonistul "12 ani de sclavie", va juca rolul traficantului de droguri britanic Thomas Mcfadden

Chiwetel Ejiofor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Filmul, intitulat "Marching Powder", are la bază cartea din 2003 "Marching Powder: A True Story of Friendship, Cocaine, and South America's Strangest Jail", scrisă de britanicul Thomas Mcfadden în colaborare cu jurnalistul australian Rusty Young, cei doi fiind şi autori ai scenariului noului proiect cinematografic, informează contactmusic.com.

Potrivit site-ului deadline.com, traficantul de droguri britanic Thomas Mcfadden a fost închis timp de cinci ani în faimoasa închisoare San Pedro din Bolivia, care era administrată de deţinuţi. Rusty Young, un jurnalist din Australia, a auzit despre viaţa pe care o ducea McFadden în închisoarea boliviană în timpul unei călătorii în America de Sud şi a mituit gardienii pentru a-i permite să împartă celula cu traficantul britanic. De aici a pornit şi ideea unei cărţi despre una dintre cele mai neobişnuite închisori din istorie, unde deţinuţii îşi cumpărau celulele de la agenţi imobiliari, unde existau magazine şi restaurante şi sute de femei şi copii trăiau alături de membrii familiei închişi aici. Politicienii corupţi şi baronii drogurilor locuiau în apartamente de lux, iar în locurile unde copiii se jucau în timpul zilei, existau laboratoare de prelucrare a cocainei în timpul nopţii.

Iniţial, filmul "Marching Powder" trebuia să fie realizat în 2008, cu Don Cheadle în rolul principal, însă proiectul a rămas nefinalizat.

Actorul de film şi televiziune Chiwetel Ejiofor s-a născut în 1977. Printre cele mai recente filme ale sale se numără "Sfârşitul jocului/ Endgame", de Pete Travis, "American Gangster", de Ridley Scott, "Vorbeşte cu mine/ Talk to Me" (2007), pentru care a câştigat un premiu Independent Spirit la categoria cel mai bun actor în rol secundar, şi "Omul din interior/ Inside Man", de Spike Lee.

Pentru rolul din "12 ani de sclavie", de Steve McQueen, Ejiofor a câştigat în 2014 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, precum şi un premiu BAFTA şi trofeul London Critics Circle Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici