Cutiile de scrisori ale japonezilor, bombardate cu plicuri pline de bani

Misteriosul binefăcător care, de un an de zile încoace, îşi împrăştie averea prin WC-urile publice din Japonia pare să fi făcut emuli: de câteva zile, în cutiile de scrisori ale oamenilor apar, ca prin farmec, plicuri anonime ce conţin sute de mii de yeni.

3 afișări
Imaginea articolului Cutiile de scrisori ale japonezilor, bombardate cu plicuri pline de bani

Cutiile de scrisori ale japonezilor, bombardate cu plicuri pline cu bani

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că 18 plicuri conţinând în total 1,81 milioane de yeni (11.000 euro) au fost găsite în aceste ultime zile în cutiile de scrisori ale unui imobil colectiv din Tokyo.

"De fiecare dată, banii se aflau în acelaşi tip de plic, deschis, fără nume şi fără vreun mesaj", a povestit purtătorul de cuvânt pentru AFP.

În cea mai pură tradiţie a onestităţii nipone, destinatarii misterioaselor cadouri le-au adus la comisariat, în loc să şi le însuşească.

"Unele persoane s-au gândit mai întâi că banii erau falşi. Însă, când şi-au dat seama că sunt adevăraţi, i-au adus la noi", a explicat poliţistul, adăugând că, în ce priveşte originea banilor, enigma n-a fost rezolvată.

La Kobe (vestul Japoniei), o femeie de 31 de ani a adus la postul de poliţie un plic ce conţinea un milion de yeni (6.000 de euro), depus de un necunoscut, miercuri, în cutia sa de scrisori.

În oraşul vecin, Kyoto, o femeie de 67 de ani a descoperit, tot în cutia de scrisori, nu mai puţin de zece milioane de yeni (60.000 de euro).

În ambele cazuri, nu a fost găsită nici o explicaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici