Iliescu: O dată am fost şi eu beat, în studenţie - un pahar de lichior de trandafiri m-a făcut praf

Fostul preşedinte Ion Iliescu a rememorat, în emisunea "Poveştirile adevărate", transmisă, joi, de Acasă Tv, un episod din anii studenţiei, când, la ziua unui coleg, a fost "făcut praf" de un pahar de lichior de trandafiri, el arătând că acesta a fost singurul "experiment" de acest fel din viaţa sa.

353 afișări
Imaginea articolului Iliescu: O dată am fost şi eu beat, în studenţie - un pahar de lichior de trandafiri m-a făcut praf

Iliescu: O dată am fost şi eu beat, în studenţie - un pahar de lichior de trandafiri m-a făcut praf (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am avut o singură experienţă de acest gen. Eram student, încă nu învăţasem limba rusă şi ruşii, foarte amabili şi foarte prietenoşi - era ziua de naştere a unui coleg de cameră şi, mă rog, ca ruşii, cu stacana de vodcă, şi apoi unul de lichior de trandafiri care m-a făcut praf. Eram şi la etajul 5, ei după ce am terminat masa au plecat să se aeriseasca. Eu n-am coborat, mi-a fost greu să ajung la capătul culoarului unde erau chiuvetele să mă spăl pe faţă", a spus Iliescu la Acasa Tv.

Fostul şef de stat a precizat că acesta a fost singurul experiment de acest gen, că soţia sa, Nina, nu l-a văzut atunci şi că, a doua zi, a mers şi a cumpărat un borcan cu murături de cinci litri.

"Ea era în alt cămin. Ulterior am căpătat o cameră împreună, eram în cartiere diferite. Era înainte de căsătorie. Deci a fost un singur experiment în viaţă când am
fost şi eu beat. A doua zi eram înnebunit după ceva acru, m-am dus pe la bufetele din clădirea institutului, n-aveau nimic acru. M-am dus la un magazin alimentar, văzusem nişte borcane cu murături, am văzut unul mare, de cinci litri, l-am luat acasă, dar erau tratate altfel, nu cu sare", a povestit Ion Iliescu.

Interviul cu Ion Iliescu va fi difuzat şi la ştirile ProTv de joi de la ora 19.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici