Jay-Z, dat în judecată de un inginer de sunet

Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată de un inginer de sunet, care a cerut justiţiei să îi recunoască munca pe care a depus-o la casa de discuri Roc-A-Fella Records, deţinută de celebrul cântăreţ american.

146 afișări
Imaginea articolului Jay-Z, dat în judecată de un inginer de sunet

Jay-Z, dat în judecată de un inginer de sunet (Imagine: Splash/Gulliver)

Chauncey Mahan a cerut să fie desemnat drept codeţinător al drepturilor de autor asupra a şase albume lansate de Jay-Z, inclusiv asupra materialelor discografice "Vol.3... Life and Times of S. Carter" din 1999 şi "The Dynasty: Roc La Familia" din 2003, afirmând că a jucat un rol cheie în procesul de creaţie a sound-ului acelor albume, informează contactmusic.com.

Potrivit site-ului TMZ.com, el a cerut justiţiei să emită un ordin prin care contribuţia pe care a avut-o în procesul de înregistrare a acelor discuri să fie explicată cu claritate şi recunoscută oficial.

Chauncey Mahan este acelaşi producător muzical ce a fost cercetat recent în cadrul unei anchete de poliţie, iniţiată în urma unei tentative de şantaj ce viza o serie de înregistrări demo cu Jay-Z, care erau considerate pierdute pentru totdeauna, după dispariţia lor în anul 2002.

Mahan i-a contactat pe partenerii starului de la compania Live Nation şi le-a spus că era dispus să le vândă acele înregistrări, pe care le ţinea într-un depozit din Northridge, în California, contra sumei de 100.000 de dolari. Aceştia s-au declarat dispuşi să îi plătească 75.000 de dolari şi au stabilit o întâlnire, în timpul căreia Mahan a fost reţinut şi chestionat de poliţie.

El nu a fost arestat, însă a fost chestionat în legătură cu modul în care a intrat în posesia acelor înregistrări master, care au fost confiscate şi vor rămâne în custodia poliţiei până la finalizarea procesului. După aceea, Jay-Z şi asociaţii lui au renunţat la acuzaţia de şantaj împotriva lui Mahan.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanţi producători în industria muzicii hip-hop.

Din 2008 este căsătorit cu Beyoncé, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici