- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.12.2013, 16:33)
- Madalina Cerban
"Nymphomaniac", de Lars von Trier, lansat în ianuarie în România, una dintre primele ţări în care filmul va rula imediat după proiecţia oficială din Danemarca
Filmul "Nymphomaniac", de Lars von Trier, va fi lansat pe ecranele româneşti în luna ianuarie, România fiind una dintre primele ţări în care această peliculă va rula imediat după proiecţia oficială din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
756 afișări
"Nymphomaniac", de Lars von Trier, lansat în ianuarie în România, una dintre primele ţări în care filmul va rula imediat după proiecţia oficială din Danemarca
România este una dintre primele ţări în care "Nymphomaniac", filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie, pelicula fiind distribuită de Independenţa Film.
"Nymphomaniac" va rula pe ecranele româneşti în două părţi: "Nymphomaniac Volumul 1" - din 17 ianuarie 2014, iar "Nymphomaniac Volumul 2" - din 7 februarie 2014.
În cinematografele din SUA şi Marea Britanie, "Nymphomaniac" va avea premiera în martie (Volumul 1) şi în aprilie 2014 (Volumul 2).
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
-
Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
De asemenea, "Nymphomaniac (long version, Volume 1)" va rula în afara competiţiei la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ediţia a 64-a, care se va desfăşura între 6 şi 16 februarie 2014.
Pelicula lui Lars von Trier a fost montată în două versiuni.
"Nymphomaniac Volumul 1 şi 2" (international version) are în total 4 ore şi este împărţită în "Volumul 1" (110 minute) şi "Volumul 2" (130 minute). Aceasta este versiunea care va intra în cinematografe, pentru publicul larg. Va avea premiera oficială pe 25 decembrie, de Crăciun, la Copenhaga şi din ianuarie va putea fi văzută şi în România.
"Nymphomaniac - Long version" (director’s cut) are aproape 6 ore (5:50) şi este de asemenea împărţită în "Volumul 1" şi "Volumul 2". Aceasta nu va intra în cinematografe, pentru publicul larg, ci va rula numai la festivaluri.
"Nymphomaniac (Long version) Volume 1" va avea premiera oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în afara competiţiei. După Berlinală, "Nymphomaniac (Long version) Volume 1" va fi "îngheţat" şi va aştepta până ca "Volume 2" să aibă şi el premiera internaţională.
Pe lângă câteva scene în plus (circa 90 de minute în plus), versiunea lungă conţine scene de sex explicit, în care actorii principali au fost înlocuiţi la post-producţie de dubluri profesioniste din lumea filmului pentru adulţi.
"Am filmat actorii prefăcându-se că fac sex, apoi am folosit dubluri care chiar au făcut asta. În post-producţie s-au suprapus imaginile. Deci, de la mijloc în sus veţi vedea actorul şi de la mijloc în joc vor fi dubluri", a spus într-un interviu producătoarea Louise Vesth.
Săptămâna trecută, la Copenhaga, "Nymphomaniac Vol. 1 & Vol. 2" a fost proiectat exclusiv pentru presa internaţională. Proiecţia a fost urmată de o conferinţă de presă restrânsă, în prezenţa actorilor Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard şi Stacy Martin. Marele absent a fost regizorul însuşi, Lars von Trier. Ca de obicei, cineastul danez a ales să nu facă nicio declaraţie de presă în campania legată de "Nymphomaniac". Singura apariţie de până acum a fost prin intermediul unui afiş în care apare legat la gură cu un plasture. Decizia se pare că a fost cauzată de efectele declaraţiilor sale legate de nazişti şi Hitler de la conferinţă de presă de la Festivalul de Film de la Cannes cu ocazia filmului "Melancholia", din 2011.
Explicând absenţa regizorului din campania propriului său film, Philip Einstein Lipski, directorul de marketing, a declarat la o conferinţă de presă la Danish Film Institute că, în ciuda aparenţelor, "tăcerea lui Lars von Trier i-a ajutat mult pe cei care s-au ocupat de marketingul filmului".
Una din contribuţiile lui Lipski la munca de promovare a "Nymphomaniac" a fost ideea afişelor promoţionale "O" faces - 14 personaje în căutarea orgasmului.
Pe de altă parte, chiar dacă nu a apărut în public, Lars von Trier a contribuit pe partea creativă la campania de promovare a filmului său. Spre exemplu, scrierea "Nymph()maniac", cu paranteze, a fost ideea lui. De asemenea, tagline-ul "Forget about love" este tot al lui Lars von Trier.
Vorbind despre personajul ei din acest film, la conferinţa de presă de săptămâna trecută, Charlotte Gainsbourg a spus: "Sincer, mi-e greu să mă gândesc la Joe (nimfomana, personajul principal din film - n.red.) ca la o femeie, deoarece, pentru mine, personajul ei este de fapt Lars. Sau, cel puţin, una din laturile lui Lars".
"Nymphomaniac" (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe (interpretată la maturitate de Charlotte Gainsbourg), din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani, momentul la care se confesează publicului.
Filmul are o galerie impresionantăde actori. Charlotte Gainsbourg (care interpretează rolul Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.
"Nymphomaniac" este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase. Independenţa Film a distribuit pelicule ca "The Hunt", "Amour", "Trainspotting", "Amélie", "Melancholia", "Todosobre mi madre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.
Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană şi mondială.
Lars von Trier a lansat nouă din filmele sale la Cannes, unde a câştigat Palme d'Or pentru "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000) şi marele premiu al juriului pentru "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", în 1996.
Von Trier a devenit însă persona non grata a festivalului în 2011, după ce a făcut comentarii legate de nazişti la conferinţa de presă pentru filmul său "Melancholia" - desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA) şi distins cu premiul pentru interpretare feminină, atribuit actriţei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes.
Citește pe alephnews.ro: Ana Dumbravă a câștigat al treilea titlu consecutiv de „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe