- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (10.09.2011, 20:10)
- Mona Hera , Vasile Magradean ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Record gastronomic mondial stabilit la Cluj: Au fost pregătite 1.700 de porţii de stifado de porc
O echipă de opt bucătari condusă de maestrul clujean Tibi Kiss Budai a stabilit, sâmbătă, un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.
247 afișări
Mancare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Radu Zărnescu, coordonatorul campionatului şi reprezentant al International Gastro Show Cooking Entertaiment, a declarat că recordul a fost omologat şi că au fost pregătite, în final, 1.700 de porţii, cu 200 mai multe decât erau stabilite iniţial.
"Am stabilit un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, cu 200 de porţii mai multe decât am stabilit iniţial. Am omologat acest record din partea International Gastro Show Cooking Entertaiment", a spus Zărnescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum îți vei controla iPhone-ul sau iPad-ul cu ajutorul ochilor? Apple anunță o serie de funcții noi
-
OMS îl acuză pe Nigel Farage că a răspândit informaţii eronate despre tratatul privind pandemiile
-
Ciolacu: Procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. Ce se întâmplă cu detergenţii
-
Discuţii pentru salarizarea muzeografilor. Ciolacu: Sper ca Noaptea Muzeelor să se desfăşoare normal
Bucătarul Kiss Budai a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pentru gătirea reţetei de stifado, o tocană cu specific grecesc, au fost folosite aproape 500 de kilograme de ingrediente.
"Stifado este o tocană de porc specifică bucătăriei greceşti, pentru care am folosit aproape 500 de kilograme de ingrediente. Acestea au fost gătite la foc mic într-o tavă de inox de 16 metri pătraţi, timp de peste două ore. M-au ajutat încă opt bucătari. Am folosit 180 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de ardei, 60 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapă, 60 de litri de ulei, două kilograme de usturoi, 10 litri de vin, condimente şi măsline", a spus Tibi Kiss Budai.
Preparatul a fost pus pe 1.700 de farfurii care au fost împărţite clujenilor prezenţi.
Sâmbătă, în prima zile a Campionatului de Gătit în Aer Liber a avut loc concursul de preparate culinare reci, iar duminică va avea loc cel de preparate culinare calde, pregătite de peste 40 de echipe, care se vor întrece la cele patru categorii - plită, ceaun, grătar şi creaţie.
Preşedintele juriului este maestrul Burc Tuncel, din Marea Britanie, fost luptător de wrestling, şi care este în prezent bucătar al lanţului hotelier Sheraton.
Cupa Polus Center a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a început vineri în parcarea unui mall din Cluj-Napoca, se va încheia duminică.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dietele vegane reduc riscul dezvoltării cancerului și a bolilor de inimă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un bărbat a folosit vocea tatălui său decedat pentru a realiza un chatbot care să îi răspundă întrebărilor. Cum funcționează tehnologia
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Urmează o nouă furtună financiară: Legendarul Warren Buffett deja şi-a pus deoparte aproape 200 de mld. de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
PROSPORT.RO
Zanni, scandal cu mama lui Iancu Sterp! Acuzații dure, cu două săptămâni înaintea finalei Survivor All Stars de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe