- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (30.08.2013, 14:11)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Restaurantul suspendat - o atracţie pentru românii pasionaţi de experienţe gastronomice extreme - GALERIE FOTO
Piept de pui caramelizat pe pat de ierburi, ouă de prepeliţă cu caviar, cartofi dulci cu coacăze, somon fume, şampanie fină şi o privelişte de la 50 de metri înălţime reprezintă o atracţie insolită pentru românii pasionaţi să încerce experienţe culinare noi, dar şi extreme.
3672 afișări
FOCUS: Restaurantul suspendat - o atracţie pentru românii pasionaţi de experienţe gastronomice extreme (Imagine: Horatiu Gheorghe/Mediafax Foto)
Proiectul "Dinner in the sky" a fost lansat în România acum doi ani, la Palatul de la Mogoşoaia, conceptul acestuia fiind unicat în România, spun organizatorii. În acest context, anul acesta, deţinătorii drepturilor asupra conceptului în România vor organiza un eveniment public, care se va desfăşura în perioada 5 - 8 septembrie, în Centrul vechi al Capitalei, în spatele Hanului lui Manuc, sub denumirea "Bucharest in the sky".
Conceptul belgian "Dinner in the sky" este prezent deja în 43 de ţări din Europa, Asia şi în Statele Unite ale Americii. Restaurantul suspendat are o capacitate de doar 22 de locuri, fiind ridicat cu ajutorul unei macarale până la înălţimea de 50 de metri deasupra solului (echivalentul unui bloc de 15 etaje). Spaţiul necesar la sol pentru montarea şi funcţionarea întregului restaurant este de 35x15 metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie luna viitoare. Care este motivul vizitei ducelui de Sussex
-
Delegaţie Hamas, aşteptată luni la Cairo pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza
-
Biden a discutat duminică cu Netanyahu
-
Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs
Restaurantul beneficiază şi de un "entertainer", care are misiunea de a crea o atmosferă plăcută.
În mijlocul mesei, cu o lungime de 9 metri, o lăţime de 5 metri şi o greutate de 5 tone, există un spaţiu unde bucătarii prepară mâncarea, pe parcursul micului dejun, prânzului şi cinei, la înălţime.
După ce clienţii sunt prinşi de scaune cu centuri de siguranţă, unul dintre membrii echipei le oferă participanţilor o scurtă prezentare privind măsurile de securitate. Potrivit organizatorilor, este foarte important ca nicio persoană să nu încerce să îşi slăbească centurile, iar obiectele personale să fie poziţionate cât mai spre interiorul mesei. Pentru fumătorii înrăiţi, servirea mesei la o astfel de înălţime vine şi cu o veste proastă, fumatul fiind interzis. Pe de altă parte, scaunele se pot roti, astfel încât se poate admira şi fotografia priveliştea din toate unghiurile, iar, cu ajutorul unei manete, scaunul poate deveni foarte uşor un "şezlong".
Masa suspendată poate fi coborâtă în circa 20 de secunde în cazul în care unui participant i se face rău, event managerul conceptului în România, Ovidiu Barbier, spunând că această procedură poate fi efectuată şi mai repede, dar nu este recomandat.
"Dacă este vreun caz special, cuiva i se face rău, nu am avut asemenea situaţii până acum, oamenii când urcă sunt informaţi, fiecare dintre ei semnează o declaraţie pe proprie răspundere că nu suferă de boli care ar afecta sănătatea în timpul urcării (...)", a spus acesta joi, la o conferinţă organizată pentru prezentarea conceptului.
Seara, restaurantul suspendat beneficiază de o instalaţie de iluminat perfomantă, care creează o atmosferă intimă şi deosebită, totul fiind completat de o serie de artişti, precum Amadeus şi Aylin, care vor urca alături de meseni şi îi vor încânta cu piesele lor.
"Este foarte frumos să cânţi la înălţime. (...) Ne place foarte mult, este o senzaţie unică", a declarat una dintre solistele formaţiei Amadeus, prezentă la conferinţă.
Pe de altă parte, cântăreaţa Aylin a declarat pentru MEDIAFAX: "astăzi (joi, n.r) am urcat pentru prima dată, ca să vedem care este senzaţia acolo. Nu e mare panică, când te uiţi de jos te ia ameţeala. E foarte stabil, sunt nişte condiţii la care trebuie să ne mulăm. E o experienţă minunată. O să am ce povesti când mă vor întreba oamenii unde am cântat cel mai extrem".
Evenimentele de acest tip pot fi precomandate, având în vedere costurile foarte mari ale instalaţiei care asigură cina la înălţime. Biletele pentru o astfel de experienţă se găsesc www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.dinnerinthesky.ro şi www.eventim.ro. Preţurile variază de la 299 de lei ("breakfast in the sky", 25 de minute, "champagne in the sky", 25 de minute), 599 de lei ("lunch in the sky", o oră), până la 799 de lei (dinner in the sky, o oră).
Citește pe alephnews.ro: Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe