- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.07.2013, 08:00)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţeta de weekend: Caponata - mâncare de vinete specific italiană
Caponata, o tocană de vinete specifică bucătăriei din sudul Italiei, poate fi servită rece sau caldă, ca fel principal sau garnitură, în special pentru friptura de vită, şi garantează aromele Mediteranei pe masa oricărui îndrăgostit de bucătăria simplă.
4112 afișări
Reţeta de weekend: Caponata - mâncare de vinete specific italiană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Elementele esenţiale pentru o caponata perfectă sunt legumele foarte proaspete şi oţetul de calitate. De altfel, roşiile, vinetele şi uleiul de măsline sunt produse comune în Sicilia. Vinetele trebuie să fie tari şi cu cât mai puţine seminţe. Acestea trebuie tăiate în cuburi potrivite, nu prea mici, pentru că astfel vor absorbi prea mult ulei.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
ulei de măsline
2 vinete mari
1 linguriţă de oregano uscat
sare de mare
piper negru măcinat proaspăt
1 ceapă roşie mică, tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
1 mănunchi de pătrunjel (tulpini şi frunze separate) tocat fin
2 linguri de capere spălate şi scurse
1 mână de măsline verzi fără sâmburi
2-3 linguri de oţet aromat cu ierburi fine
5 roşii coapte, tăiate mare
opţional: 2 linguri de migdale prăjite uşor
ULTIMELE ȘTIRI
-
Benny Gantz îi dă un ultimatum lui Netanyahu: „Cabinetul de război trebuie să formuleze un plan de război până pe 8 iunie – sau ne vom retrage din guvern”
-
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
-
Unul dintre cele mai importante puncte turistice din Sibiu, închis la Noaptea Muzeelor. Explicaţia
-
Cel puţin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la graniţa cu România şi Ungaria
Mod de preparare:
Se foloseşte o tigaie mare în care se pune ulei de măsline. Se călesc întâi vinetele până devin aurii, se asezonează cu oregano şi puţină sare. După 4-5 minute se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se continuă gătitul pentru 2-3 minute. Dacă această compoziţie pare uscată, se mai poate adăuga ulei de măsline. Spre final se adaugă caperele uscate şi se stropeşte cu oţetul aromat. După ce oţetul s-a evaporat se adaugă roşiile şi se găteşte aproximativ 15 minute, până când sosul scade. Se adaugă sare şi piper după gust. Se serveşte cald sau rece, decorat cu pătrunjel sau cu migdale prăjite.
Citește pe alephnews.ro: Președinta Georgiei a respins prin veto „Legea rusă” votată de Parlament, care a scos mii de oameni în stradă: „E un obstacol în parcursul nostru european”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Papa Francisc schimbă normele din 1978 privind clasificarea „minunilor”. Ce a influențat această decizie
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de pe Valea Prahovei. Preţurile sunt aproape cu jumătate mai mici decât la cazările din Sinaia sau Predeal
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
PROSPORT.RO
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste 700.000 de lire sterline. VIDEO
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza | Vremea se schimbă radical din 22 mai, în București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe