U2 porneşte într-un nou turneu mondial

Noul turneu mondial al trupei U2, intitulat "Kiss The Future", care promovează cel mai recent album al trupei, "No Line on the Horizon", va debuta pe 30 iunie, la Barcelona, informează Billboard.

93 afișări
Imaginea articolului U2 porneşte într-un nou turneu mondial

U2 porneşte într-un nou turneu mondial (Imgine: Mediafax Foto/AFP)

Show-urile incluse în acest nou turneu se anunţă a fi grandioase, acestea urmând să se desfăşoare pe scene care permit aşezarea publicului într-o configuraţie de 360 de grade. De asemenea, ecranele video care vor fi folosite în timpul spectacolelor vor fi cilindrice.

"Suntem încântaţi că vom porni la drum cu acest nou album", a declarat The Edge, chitaristul trupei. "Este un album care cred că va fi foarte bine transpus într-un context live. Cântecele pe care le-am repetat sună fantastic, aşa că toţi suntem foarte entuziasmaţi (...) E greu să vii cu ceva fundamental diferit, dar cred că vom reuşi acest lucru cu acest turneu".

Potrivit specialiştilor, acest turneu va fi unul dintre cele mai profitabile din istorie. Cu încasări de 389 de milioane de dolari, precedentul turneu al trupei, "Vertigo" (2005-2006), este surclasat doar de cel mai recent turneu susţinut de Rolling Stones - "A Bigger Bang".

Turneul "Kiss The Future" va fi de lungă durată. Cei de la U2 vor concerta în Europa începând cu 30 iunie şi până pe 22 august, urmând ca apoi să ajungă în America de Nord.

Primul concert din SUA va avea loc pe 12 septembrie, în Chicago. În America de Nord, muzicienii au show-uri programate până pe 28 octombrie, dar planurile de concerte se extind până în toamna anului viitor.

La fel ca şi în ultimii zece ani, preşedintele Live Nation, Arthur Fogel, alături de echipa sa, va produce şi va promova turneul U2 la nivel mondial. Faptul că U2 va concerta într-o configuraţie de 360 de grade, va creşte capacitatea stadionului cu 15-20%.

De asemenea, acest fapt deschide şi o serie de posibilităţi pentru fixarea preţurilor biletelor, susţine Fogel. Acesta a oferit şi câteva preţuri orientative: 250 de dolari, 90-95 de dolari şi, în funcţie de piaţă, 50 şi 30 de dolari. În Europa, biletele vor fi puse în vânzare la mijlocul acestei luni, iar în America de Nord, la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie.

Detalii despre turneu vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare.

"No Line on the Horizon", cel de-al 12-lea album de studio al trupei U2, este estimat a fi unul dintre marile succese comerciale ale anului 2009. Acesta reprezintă primul album pe care trupa l-a lansat în ultimii patru ani. Albumul a fost pus în vânzare, luni, în Marea Britanie.

Citeşte şi:

U2 şi-a prezentat noul single, "Get On Your Boots"

Noul album U2, influenţat de Led Zeppelin şi White Stripes

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici