Vedete ale căror semnături au fost cel mai des falsificate

Cântăreţul Elvis Presley şi trupa The Beatles se află pentru a doua oară în fruntea topului vedetelor ale căror autografe au fost cel mai des falsificate, potrivit serviciului de autentificare PSA/DNA, citat de BBC.

323 afișări
Imaginea articolului Vedete ale căror semnături au fost cel mai des falsificate

Vedete ale căror semnături au fost cel mai des falsificate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sursei citate, numai jumătate dintre semnăturile acestora au fost certificate drept autentice.

Pe a treia poziţie în topul falsurilor, cu o creştere vertiginoasă, se află semnătura astronautului Neil Armstrong, care a încetat din viaţă în luna iulie anul acesta, pe listă aflându-se, de asemenea, fostul preşedinte american John F. Kennedy şi cântăreţul Michael Jackson.

Joe Orlando, preşedintele PSA/DNA, care întocmeşte acest top o dată la doi ani, spune că Armstrong - primul om care a păşit pe Lună - a fost printre puţinii care a intuit valoarea pe care ar putea-o avea semnătura lui, aşa că "autograful acestuia a fost tot timpul foarte greu de obţinut".

Se pare însă că falsificarea semnăturilor vedetelor este o modă şi, de aceea, "nu puţini sunt aceia care se trezesc în faţa unei cutii cu fotografii cu autograf moştenite de la bunici şi nu ştiu dacă semnăturile sunt reale sau false", spune şi Margaret Barrett, director al magazinului de suveniruri din lumea divertismentului al casei de licitaţii Heritage din Los Angeles.

Aceasta a mai spus că, în urmă cu 50 de ani, copiii obişnuiau să scrie idolilor lor pe adresele studiourilor muzicale sau cinematografice, iar răspunsurile pe care le primeau, aparent din partea vedetelor, se încheiau cu semnături falsificate.

În aceste condiţii, autografele autentice sunt o adevărată sursă de îmbogăţire.

Pentru atestatea autenticităţii semnăturilor sunt folosite diferite documente oficiale, inclusiv contracte semnate de artişti. Pe baza acestora se analizează autografele, până în cele mai mici detalii, inclusiv modul în care sunt înclinate literele.

În ceea ce priveşte autografele celor patru membri ai trupei The Beatles, acestea sunt foarte rare, în ciuda faimei de care s-au bucurat britanicii. Cele mai multe sunt semnăturile din perioada de început a trupei şi, din acest motiv, cel mai puţin căutate de colecţionari.

"În perioada 1960 - 1970 ei au fost foarte puţin timp împreună, aşa că, dacă nu făceai parte din cercul lor de apropiaţi, era foarte dificil să le obţii autografele", a declarat pentru Reuters Stephanie Connell, director al magazinului de suveniruri din lumea divertismentului Bonhams din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici