Turcan: Nem indulok a PNL-elnökségért. Tapasztalatom alapján a vezetőségben lenne a helyem

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke hétfőn azt mondta, nem indul a párt elnöki tisztségéért, azonban az eddig megszerzett tapasztalata indokolná, hogy vezetőségi tag legyen, azt pedig később dönti el, kit támogat az elnökségért folyó versenyben.

34 afișări
Imaginea articolului Turcan: Nem indulok a PNL-elnökségért. Tapasztalatom alapján a vezetőségben lenne a helyem

Turcan: Nem indulok a PNL-elnökségért. Tapasztalatom alapján a vezetőségben lenne a helyem

„Úgy döntöttem, hogy nem indulok a PNL-elnökségért. A döntést a kollégáimmal folytatott konzultációk nyomán hoztam meg, úgy vélem, nem ez a megfelelő pillanat egy ilyen lépésre. A PNL jelenleg olyan időszakon megy keresztül, ahol nagyon labilis az egyensúly, és most olyan kongresszusra van szükségünk, amelyben minden erőnket egyesíthetjük, ne pedig szétszórjuk. Jelenleg úgy vélem, a PNL győzelmének és újjáépítésének elsődleges feltétele, ugyanakkor a júniusi kongresszus elsődleges tétje az egység lesz” – mondta el Raluca Turcan ügyvivő PNL-elnök a párt állandó bizottságának ülése után.
Turcan azt mondta, az eddig megszerzett tapasztalata azt indokolná, hogy a PNL vezetőségi tagja legyen.

„Arra is kíváncsi vagyok, hogy az elnökjelöltek hogyan fogják a csapataikat kialakítani. Szerintem ebből kitűnik majd, hogy elkötelezettek-e amellett, hogy a pártot előrébb vigyék, vagy csak az mozgatja őket, hogy beüljenek abba a bizonyos székbe. Elvileg szerintem a PNL vezetőségében való jelenlétem hasznos lenne” – mondta Turcan.

Raluca Turcan hozzátette: meghallgatja majd a jelöltek indítványait, és eldönti, kit fog támogatni, azt azonban már most biztosan tudja, hogy azok az emberek, akik „személyes érdekeket követnek, a párt meggyengítését tűzték ki célul, apró-cseprő büszkeségek és hatalomra lépés” mozgatja őket, nem számíthatnak a támogatására.

A PNL ügyvivője leszögezte: a kongresszus előkészítésének idején megállapította, hogy vannak a párton belül olyanok, akik „érdeklődési körük szerint megpróbáltak különböző funkciókba kerülni a kongresszus után, a párt meggyengítésének, megtámadásának céljával, végtére is a Szociáldemokrata Párt (PSD) játékát játszva”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici