Ana Birchall, discuţii cu ambasadorul chinez despre transferarea românilor aflaţi în detenţie în China

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a avut, vineri, o întrevedere cu ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, cu care a discutat despre transferarea cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China.

1549 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall, discuţii cu ambasadorul chinez despre transferarea românilor aflaţi în detenţie în China

Ana Birchall, discuţii cu ambasadorul chinez despre transferarea românilor aflaţi în detenţie în China

„Ministrul justiţiei Ana Birchall a avut, astăzi, 20 septembrie 2019, întrevederi cu doamna Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, precum şi cu o delegaţie chineză prezentă pentru consultări consulare la Ministerul Afacerilor Externe. Întâlnirile au avut loc în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză.Pe agenda discuţiilor s-au aflat teme de interes în relaţia bilaterală precum cooperarea în domeniul justiţiei, cu accent pe posibilitatea încheierii unui tratat bilateral în materia transferării persoanelor condamnate, în contextul în care mai mulţi cetăţeni români aflaţi în detenţie în Republica Populară Chineză au formulat cereri de a fi transferaţi pentru continuarea executării pedepsei în România”, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ana Birchall a susţinut căministerul Justiţiei continuă efortul pentru transferarea cetăţenilor români condamnaţi pe teritoriul chinez.

„Având în vedere că între România şi Republica Populară Chineză nu există un tratat privind transferarea persoanelor condamnate, întâlnirea de astăzi a reprezentat un moment foarte important atât pentru identificarea unor soluţii practice şi stabilirea unor paşi concreţi pentru transferarea cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China, cât şi pentru demararea negocierilor în vederea încheierii unui tratat bilateral în această materie. Ministerul Justiţiei continuă eforturile pentru transferarea în România, în regim de urgenţă, a cetăţenilor români condamnaţi pe teritoriul chinez”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici