Biden a venit în România cu fiica şi cu nepoata sa

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declarat, joi, la BCU, că a venit în România împreună cu fiica şi cu nepoata sa, de 11 ani, menţionând că doreşte ca acestea să cunoască realităţile acestei zone din Europa.

38 afișări
Imaginea articolului Biden a venit în România cu fiica şi cu nepoata sa

De la stânga la dreapta: Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein nepoata vicepreşedintelui Joe Biden, vicepreşedintele SUA Joe Biden şi soţia ambasadorului american la Bucureşti, Libby Gitenstein (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Mă întorc (în România, în a doua vizită - n.r.) nu numai cu delegaţia oficială, dar mi-am adus aici şi nepoţica, de 11 ani, şi fiica, pentru că vreau să înţeleagă, să vadă aceste regiuni", a spus Biden, la BCU.

El a mai spus că le-a adus în România pe fiica şi pe nepoata sa pentru ca acestea să poată vizita oraşele şi muzeele din zonă.

"A văzut în oamenii şi în oraşele voastre posibilităţile incredibile ale acestui tânăr secol", a spus Biden, referindu-se la nepoata sa.

Biden, a afirmat, joi, în declaraţia de presă de la finalul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că de la prima sa vizită la Bucureşti, în 1999, România, "o ţară extrem de frumoasă", a făcut progrese.

Biden a vizitat România în 2 şi 3 septembrie 1999, fiind atunci liderul democrat al Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite.

Biden, senator la acea dată, declara că face vizita şi pentru a obţine o evaluare exactă a pagubelor pe care le-a avut de suferit România în urma acţiunilor NATO în fost Iugoslavie, mulţumind, totodată, pentru asistenţa acordată de statul român în luarea unor decizii de importanţă majoră în timpul conflictului din Kosovo.

James Rosapepe, fost ambasador american în România, relata, într-un articol publicat în august 2008, despre vizita lui Joe Biden la Bucureşti, în 1999, când acesta s-a întâlnit cu Petre Roman, dar a avut şi o controversă cu un reprezentant al opoziţiei.

"Am avut şansa să văd stilul său de conducere în septembrie 1999. Eram ambasador în România şi vizita avea loc imediat după efortul NATO de oprire a actelor de purificare etnică din Kosovo. Oficialii americani veneau la Bucureşti pentru a le mulţumi liderilor români pentru susţinere şi pentru a prefigura perspectivele Balcanilor", îşi aminteşte Rosapepe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici