Cezar Preda: Instigarea populaţiei la denunţ îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniştilor intolerabili

Prim-vicepreşedintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat, luni, la Buzău, că instigarea populaţiei la denunţ "îl clasifică" pe premierul Victor Ponta "în tabloul comuniştilor intolerabili", întrucât reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia "vecinul să te denunţe ca să o ducă mai bine".

215 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Instigarea populaţiei la denunţ îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniştilor intolerabili

Cezar Preda: Instigarea populaţiei la denunţ îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniştilor intolerabili (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Instigarea populaţiei la denunţ îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniştilor intolerabili. Făceau denunţul şi delaţiunea pentru orice. El, iată, reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia vecinul să te denunţe ca s-o ducă el mai bine. Halal gândire, halal premier tânăr", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Cezar Preda.

El l-a criticat şi pe secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, care a anunţat recent că ministerul este decis să elimine cât mai multe dintre excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.

"Domnul Voinea este exemplul clar a ce înseamnă să fii în tribună şi apoi să treci în teren. Când era în tribună era un mare comentator, când a intrat în teren primele două fraze pe care le-a putut spune au fost că a găsit soluţii să impoziteze piscinele şi să instaureze denunţul ca să aducă bani la stat. Atât au produs tinerii lui Ponta, atât au putut", a mai spus Cezar Preda.

Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, declara, săptămâna trecută, secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia "denunţătorului" din Suedia.

"În Suedia vom analiza şi sistemul denunţătorului, care funcţionează de ani buni acolo şi ar putea fi implementat şi la noi", afirma Voinea pentru MEDIAFAX.

Oficialul MFP mai arăta că în Suedia populaţia este stimulată fiscal să dea informaţii despre averea vecinilor, a cunoştinţelor sau operaţiunile unor companii.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat, la Târgu Jiu, că ideea Ministerului Finanţelor de a strânge informaţii de la cetăţeni ar putea încuraja delaţiunea şi nu va funcţiona la fel de bine cum se întâmplă în străinătate.

Ponta a precizat şi că i-a cerut secretarului de stat din Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, să prezinte mai întâi Guvernului astfel de idei şi abia apoi să le facă publice prin intermediul presei.

"L-am rugat pe domnul Voinea întâi să ne prezinte nouă ideile şi după aceea să le prezinte în presă", a declarat prim-ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici