Ciolacu: La votul în cazul Teodorescu a fost o ”eroare materială”, am cerut opinia comisiei juridice

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cazul votului prin care s-a respins încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu a fost făcută o ”eroare materială”, arătând că Biroul Permanent a decis, luni, să ceară un punct de vedere de la comisia juridică.

171 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: La votul în cazul Teodorescu a fost o ”eroare materială”, am cerut opinia comisiei juridice

Ciolacu: La votul în cazul Teodorescu a fost o ”eroare materială”, am cerut opinia comisiei juridice (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ciolacu a precizat, după şedinţa BP, că la votul din plen în privinţa lui Cătălin Teodorescu, el a făcut o ”eroare materială”, trecându-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, deşi era de notorietate faptul că acesta lipsea, având în vedere că, înainte de acest vot se decisese înciviinţarea arestării preventive a acestuia.

El a arătat că fie se va corecta în plen eroarea materială şi se va constata încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu, având în vedere că la diferenţă de un vot acesta a fost respinsă această încuviinţare, fie se va relua votul în plen.

”S-a discutat în privinţa reluării votului la colegul nostrum domnul Teodorescu sau corectarea erorii materiale făcute de către mine şi anume Gabor Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constat că dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot. Constatându-se şi faptul că este această eroare materială, că domnul Attila Gabor nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost două propuneri în BP, una de corectare a erorii materiale susţinute de presedintele de şedinţă domnul Miron Mirtrea şi chemarea comisiei şi corectarea erorii materiale şi supusă plenului Parlamentului mâine să se ia act de ea iar a doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate în ceea ce priveşte pe domnul Teodorescu tot în şedinţa de mâine a Parlamentului”, a explicat Ciolacu.

El a precizat că a fost o dispută în privinţa variantelor de urmat, dar toată lumea a fost în consens că trebuie îndreptată această eroare şi să se încuviinţeze arestarea preventivă şi de aceea a fost sesizată comisia juridică pentru a propune calea de urmat.

“Fiind o dispută, dar toată lumea fiind în consens că trebuie îndreptată această eroare, s-a dat termen comisiei juridice până mâine la 9.30, când va fi un nou BP şi mâine la votul final se va îndrepta în Parlament. Comisia juridică să vină cu o propunere juridică care să nu fie contestată de Teodorescu. Este pentru prima dată când se va întâmlă. Hotărârea se va lua în BP dacă se îndreaptă eoarea materială sau se reia votul”, a mai spus Ciolacu.

El a adăugat că, dacă se îndreaptă eroarea materială, atunci decizia va fi pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu. “Eu susţin procedura de îndreptare materială pentru că este evidentă, eroarea materială poate fi îndreptată, cvorumul se reduce la 291, comisia se întruneşte şi plenul stabileşte încuviinţarea. Eu am făcut acea prezenţă, normal că îmi asum”, a mai afirmat Ciolacu.

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit, miercuri, numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile.

Potrivit procesului verbal prezentat în plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu, numărul deputaţilor prezenţi a fost de 292, 146 din voturile valabil exprimate fiind "pentru" şi 101 "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici