Comisia Europeană cunoaşte dezbaterea politică din România privind reorganizarea, dar nu a fost notificată oficial

Comisia Europeană are cunoştinţă de existenţa unei dezbateri politice interne în România pe tema reorganizării administrativ-teritoriale, dar nu a primit nicio notificare sau informare oficială, se arată într-un răspuns oficial la o solicitare MEDIAFAX.

180 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană cunoaşte dezbaterea politică din România privind reorganizarea, dar nu a fost notificată oficial

Comisia Europeană cunoaşte dezbaterea politică din România privind reorganizarea, dar nu a fost notificată oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciul de presă al CE a precizat, vineri, într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX, că, având în vedere "momentul destul de avansat din cadrul perioadei curente de programare, precum şi nevoia de a accelera implementarea eficientă şi efectivă a programelor de dezvoltare regională pentru perioada 2007-2013 în România", apreciază că autorităţile române "îşi vor concentra toate eforturile pe implementarea cu succes a programelor operaţionale din perioada curentă în cadrul structurilor curente pentru care aceste programe au fost elaborate şi agreate de către CE şi România".

"Având în vedere că ne aflăm într-un moment destul de avansat din cadrul perioadei curente de programare, precum şi nevoia de a accelera implementarea eficientă şi efectivă a programelor de dezvoltare regională pentru perioada 2007-2013 în România, apreciem că autorităţile române îşi vor concentra toate eforturile pe implementarea cu succes a programelor operaţionale din perioada curentă în cadrul structurilor curente pentru care aceste programe au fost elaborate şi agreate de către Comisia Europeană şi România", se arată în răspunsul Comisiei.

Comisia mai spune că ştie despre o dezbatere politică internă pe subiectul reorganizării administrativ-teritoriale, însă precizează că nu a primit o notificare oficială sau vreo informare oficială în acest sens.

"Comisia are cunoştinţă de existenţa unei dezbateri politice interne pe subiect, dar nu a primit nicio notificare sau informare oficială referitoare la ea", precizează sursa citată.

CE reiterează faptul că "este gata să acorde tot sprijinul autorităţilor române în eforturile lor de a crea cele mai eficiente structuri în viitor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici