Deputaţii jurişti aprobă, fără modificări, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, fără modificări, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

150 afișări
Imaginea articolului Deputaţii jurişti aprobă, fără modificări, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe

Deputaţii jurişti aprobă, fără modificări, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe (Imagine: Publimedia)

Domeniile stabilite prin proiectul de lege în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare vizează finanţele publice şi economia, dezvoltarea regională şi administraţia publică, sănătatea, munca şi protecţia socială, fondurile europene, justiţia, transporturile şi infrastructura, educaţia şi cercetarea, agricultura şi mediul, prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege, măsuri de corelare legislativă.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

Plenul Senatului a adoptat luni, în forma iniţială, fără modificări, proiectul de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare până la momentul convocării noii sesiuni în luna februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici