„Există o explicaţie!”. Ce spune Camera Deputaţilor referitor la problemele din timpul discursului lui Zelenski

De vină pentru problemele tehnice din timpul discursului preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost modificarea unui parametru cu foarte scurt timp înainte de debutul şedinţei, spune Alexandru Tănase, şeful Departamentului Centrul dezvoltare-tehnologică de la Camera Deputaţilor.

2565 afișări
Imaginea articolului „Există o explicaţie!”. Ce spune Camera Deputaţilor referitor la problemele din timpul discursului lui Zelenski

„Vreau să precizez, cronologic vorbind, că începând cu ora 14:00 s-au făcut teste continuu până la ora 18:50. La ora 18:50 a existat o solicitare din partea partenerilor noştri de a efectua o modificare în arhitectura sistemului, în sensul că s-a dorit inserarea unui material media. Ulterior, în timpul şedinţei, la momentul în care au fost necesară reluarea speech-ului preşedintelui Zelenski, în momentul acela s-a descoperit faptul că există o modificare de parametru făcută cu câteva minute, foarte scurt timp înainte. S-au efectuat în 20 de secunde toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen şi traducerea să fie conformă”, spune Alexandru Tănase, şeful Departamentului Centrul dezvoltare-tehnologică de la Camera Deputaţilor.

El a precizat că serviciile traducătorului sunt folosite şi de Ambasada Ucrainei.

„A avut discursul cu două ore înaintea preşedintelui. În momentul în care acea modificare s-a făcut la sistemul de transmisie, practic, vocea preşedintelui s-a suprapus peste canalul de traducere. (...) Nu am discutat cu ei (tehnicienii ucraineni - n.r.). Spre deosebire de alte parlamente, la această sesiune s-a folosit un sistem cu două limbi două canale de traducere”, conchide Tănase.

În timpul discursului lui Volodimir Zelenski, în Parlamentul României au existat unele probleme de sunet şi de traducere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici