Geoană vorbeşte de pensii, salarii, alocaţii;Băsescu despre focusarea resurselor

Mircea Geoană a vorbit, joi seară, la tema privind protecţia socială de la dezbaterea electorală, despre legea pensiilor, modificarea legii unitare a salariilor, alocaţii pentru copii, medicamente, case, iar Traian Băsescu s-a referit la "focusarea" resurselor către cei care au nevoie.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană vorbeşte de pensii, salarii, alocaţii;Băsescu despre focusarea resurselor

Geoană vorbeşte de pensii, salarii, alocaţii;Băsescu despre focusarea resurselor

La tema privind protecţia socială, Mircea Geoană a spus că aceasta este problema cea mai sensibilă a ţării şi că, din păcate, după 20 de ani, multe dintre lucrurile pe care românii le-au sperat nu s-au realizat.

El a susţinut că, dacă va fi ales preşedinte, va milita pentrun adoptarea rapidă a legii unitare a pensiilor.

Geoană a apreciat că este necesară modificarea legii unitare a salariilor şi că, împreună cu Guvernul Iohannis, va încerca limitarea a ceea ce se prefigurează acum, respectiv concedierea a 20% din bugetari.

Mircea Geoană a mai spus că va milita pentru alocaţii adecvate pentru copii, pentru accesul la medicamente şi servicii medicale de calitate, pentru înfiinţarea mai multor centre de tratament pentru pensionari şi pentru construcţia de case pentru tineri.

Referindu-se la protecţia socială, Traian Băsescu a spus: "Avem o problemă care se numeşte risipă". El a adăugat că, în acest moment, aproximativ 11 milioane de români beneficiază de diverse forme de protecţie socială.

Băsescu a precizat că una dintre cele mai mari probleme este în domeniul acordării subvenţiei pentru încâlzire, care este la fel pentru toată lumea, indiferent de venituri.

Traian Băsescu a adăugat că este necesară "focusarea resurselor" pentru cei care au într-adevăr nevoie de protecţie socială.

El a dat şi două exemple: "Procopiu Elena, din Bucureşti, 37 de ani, 11 copii dintre care opt minori" şi "Petre Florina, tot din Bucureşti, 40 de ani, singură, 3 copii, cu o femeie de 57 de ani în întreţinere".

"Cum putem trata familia Băsescu şi aceşti amărâţi în mod egal în ce priveşte încălzirea centralizată?", a mai spus Băsescu.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici