Iohannis: Am vorbit cu Blaga înainte să meargă la DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut joi că a stat de vorbă la telefon cu Vasile Blaga, înainte ca acesta să ajungă la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul de corupţie privind finanţarea campaniei PDL.

1763 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am vorbit cu Blaga înainte să meargă la DNA

Iohannis: Am vorbit cu Blaga înainte să meargă la DNA

”Nu, n-am vorbit cu Vasile Blaga (după ce a fost pus sub urmărire penală, n.r.). Am vorbit la telefon înainte să meargă la DNA. M-a sunat şi mi-a spus că va merge acolo”, a spus Klaus Iohannis întrebat când a vorbit ultima oară cu fostul co-preşedinte PNL.

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar privind finanţarea PD-L din perioada 2009-2012.

După audierea sa la DNA Ploieşti, Vasile Blaga şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi cea de şef al campaniei electorale, anunţând că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga, printr-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici