- Home
- Politic
- DEVA, (17.03.2022, 12:49)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara: România are potenţial pentru a-şi dobândi independenţa energetică
România este printre puţinele ţări din regiune care are potenţialul, ca într-o perspectivă scurtă spre medie, să-şi asigure independenţa energetică, consideră deputatul european Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara.
Urmărește
323 afișări
Sursa foto: Facebook/Iuliu Winkler
Parlamentarul european a declarat, joi, la Deva, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să utilizeze toate sursele de finanţare europene pe care le are la dispoziţie pentru a atinge acest obiectiv, de independenţă energetică.
„Trebuie să accelerăm utilizarea toate surselor europene pentru investiţii, cu precădere a celor care servesc obiectivelor de mediu. (...) România este printre puţinele state membre care poate în termeni reali şi într-o perspectivă vizibilă, vorbim de anul 2026 sau 2027, să atingă independenţa energetică pentru că avem potenţial în acest sens”, a subliniat Winkler.
Europarlamentarul a amintit de faptul că, săptămâna trecută, la Strasbourg, comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a anunţat planul UE denumit REPowerEU care propune măsuri imediate pentru diminuarea efectelor crizei energetice. Iuliu Winkler a arătat că acest plan va permite României să folosească în continuare cărbunele pentru producerea energiei, devenit combustibil de tranziţie, în contextul în care UE îşi propune ca până în anul 2030 să reducă la zero dependenţa sa energetică faţă de Federaţia Rusă. În opinia europarlamentarului UDMR, faptul că ţara noastră, care are o bogată diversitate de resurse energetice, este avantajată în obţinerea independenţei energetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Deputatul european a mai amintit faptul că REPowerEU prevede ca toate statele membre să-şi asigure, până la începutul lunii octombrie, 90% din capacităţile de stocare a gazelor naturale cu scopul de a face faţă iernii viitoare.
El a adăugat că 25% din importurile de ţiţei din UE vin din Rusia, la fel 45% din importurile de gaz natural şi 45% din cele de cărbune.
„Această dependenţă extrem de ridicată este o vulnerabilitate pentru UE, de aceea urmează decizii importante, dar şi programe care să asigure finanţarea tranziţiei energetice în UE şi a reducerii până la eliminarea acestei vulnerabilităţi”, a afirmat europarlamentarul UDMR.
Iuliu Winkler a mai spus că la nivel global se manifestă trei consecinţe rezultate din suprapunerea efectelor războiului din Ucraina peste cele ale crizelor precedente, în primul rând peste cele generate de pandemia de coronavirus. Conform acestuia, este vorba despre majorarea preţurilor la energie, care se reflectă în creşterea preţurilor la produse şi servicii, mai este problema inflaţiei care încă din 2021 se manifesta la nivel global şi diminuarea încrederii în privinţa realizării de investiţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Preşedintele Comisiei Economice a Senatului critică proiectul de OUG pe Energie: Nu putem accepta o soluţie care falimentează statul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe