MAE: Franţa reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Ministrul francez de externe Catherine Colonna a reconfirmat ferm sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen în cel mai scurt timp şi disponibilitatea de a susţine activ eforturile României.

215 afișări
Imaginea articolului MAE: Franţa reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

MAE: Franţa reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit vineri cu ministrul pentru Europa şi afaceri externe al Franţei, Catherine Colonna.

Cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen, şeful diplomaţiei române i-a mulţumit omologului francez pentru susţinerea activă a Franţei în vederea atingerii acestui obiectiv şi a subliniat necesitatea găsirii unei soluţii constructive pentru deblocarea situaţiei în cel mai scurt timp.

Aurescu a menţionat cele mai recente demersuri ale României în dialogul cu Austria şi alte state membre ale Uniunii Europene pentru promovarea unei decizii pozitive şi a subliniat avantajele admiterii României în spaţiul de liberă circulaţie pentru consolidarea securităţii la nivelul întregii Uniuni Europene.

Ministrul francez a reconfirmat ferm sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen în cel mai scurt timp şi disponibilitatea de a susţine activ eforturile României.

Referitor la agenda de securitate, ministrul român de externe a reiterat aprecierea României pentru contribuţia franceză la consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv prin asumarea rolului de naţiune-cadru a Grupului de luptă al NATO prezent în România. Totodată, a subliniat importanţa consolidării dialogului bilateral pe componenta de securitate, în vederea facilitării coordonării şi promovării obiectivelor comune.

Cei doi miniştri au discutat despre Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, format iniţiat de România, Franţa şi Germania şi co-prezidat de miniştrii afacerilor externe din cele trei state, apreciind rezultatele celei de-a treia conferinţe ministeriale desfăşurate la Paris şi subliniind importanţa coordonării cu privire la cea de-a patra conferinţă ce va fi găzduită de Republica Moldova. De asemenea, au discutat despre pregătirea substanţei celei de-a doua reuniuni a Comunităţii Politice Europene, care va avea loc la Chişinău, la 1 iunie, precum şi despre necesitatea organizării unui nou Summit al Parteneriatului Estic până la finalul preşedinţiei suedeze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici