Mihail Popescu, votat de Senat secretar, în locul lui Ilie Sârbu

Senatorul PSD Mihail Popescu a fost ales, miercuri, de senatori, în funcţia de secretar al Biroului Permanent, funcţie rămasă vacantă după ce Ilie Sârbu a fost ales, marţi, preşedinte al Senatului.

95 afișări
Imaginea articolului Mihail Popescu, votat de Senat secretar, în locul lui Ilie Sârbu

Mihail Popescu, votat de Senat secretar, în locul lui Ilie Sârbu

Mihail Popescu a fost singurul candidat propus de grupurile parlamentare pentru a prelua funcţia deţinută anterior tot de grupul PSD, potrivit algoritmului politic.

Pentru alegerea validă a lui Popescu în funcţia de secretar al Senatului au fost necesare trei tururi de scrutin, întrucât în primele două tururi nu a întrunit majoritatea calificată de 69 de voturi.

În sală, potrivit preşedintelui de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă, s-ar fi aflat 71 de senatori, însă la cele trei tururi de scrutin nu au votat decât 56 de senatori.

Social-democratul Ilie Sârbu a fost ales, marţi, de plenul Senatului, din turul al treilea, cu 43 de voturi, preşedinte al acestei Camere, în urma demisiei lui Nicolae Văcăroiu, care a ajuns la şefia Curţii de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici