Oltean: Legea pensiilor va fi modificată în Parlament, proiectul fiind făcut sub presiunea timpului

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean afirmă că parlamentarii formaţiunii vor susţine amendamentele sindicaliştilor în privinţa Legii privind sistemul unitar de pensii, motivând că proiectul legii întocmit de Guvern "sub presiunea timpului" poate suferi îmbunătăţiri.

110 afișări
Imaginea articolului Oltean: Legea pensiilor va fi modificată în Parlament, proiectul fiind făcut sub presiunea timpului

Oltean: Legea pensiilor va fi modificată în Parlament, proiectul fiind făcut sub presiunea timpului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii vineri, la o dezbatere despre Legea sistemului unitar de pensii avută cu liderii sindicali afiliaţi Cartel Alfa Bistriţa-Năsăud, la care au fost invitaţi toţi parlamentarii judeţului, dar la care au participat doar doi deputaţi - Ioan Oltean şi Ioan Nelu Botiş, ambii de la PDL.

"Din 1990 încoace, nimeni nu a avut curajul să adopte legea privind sistemul unitar de pensii şi cea privind salarizarea unitară, două legi care nu sunt atractive pentru populaţie. Guvernul Boc a avut curajul să facă acest demers. Legile nu sunt perfecte, dar e un început într-un domeniu important. În Parlament va fi o dezbatere foarte importantă. Guvernul a redactat legile, hai să nu spunem în pripă, dar a făcut-o sub imperiul timpului. Şi în Parlament este o presiune a timpului, fiindcă până în iunie actul normativ trebuie să fie adoptat", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a menţionat că amendamentele pe care le-au formulat sindicaliştii, inclusiv cei ai Cartel Alfa, vor fi susţinute de parlamentarii PDL.

"Amendamentele dumneavoastră nu sunt în contradicţie flagrantă cu conţinutul actului normativ trimis de Guvern. Modificările sunt de bun simţ şi, printr-o negociere cu Guvernul, cred că pot fi puse în practică, iar dacă nu se va putea face această negociere, Parlamentul e suveran, iar toate aceste amendamente vor avea susţinerea noastră", a declarat Oltean, care a susţinut ideea organizării unor întruniri periodice între sindicate şi parlamentarii judeţului Bistriţa-Năsăud.

Oltean a adăugat că şi legea sistemului de salarizare unitar va fi amendată, în parte de Guvern, în parte de Parlament, deoarece au existat "scăpări" care au ieşit la iveală abia după punerea ei în practică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici