Parlamentarii reintroduc în legile Educaţiei posibilitatea exmatriculării elevilor

Elevii din învăţământul obligatoriu pot fi exmatriculaţi în situaţii grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spaţiul şcolar, în vederea protejării dreptului la educaţie al celorlalţi elevi, potrivit unui amendament admis în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor.

443 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii reintroduc în legile Educaţiei posibilitatea exmatriculării elevilor

Parlamentarii reintroduc în legile Educaţiei posibilitatea exmatriculării elevilor

Exmatricularea beneficiarilor primari pe perioada învăţământului obligatoriu poate fi realizată numai în situaţii grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spaţiul şcolar, în vederea protejării dreptului la educaţie al celorlalţi beneficiari primari. Exmatricularea poate fi dispusă numai după parcurgerea unei proceduri disciplinare care garantează dreptul la apărare şi contestaţie”, potrivit amendamentului parlamentarilor PNL, PSD şi cei de la Minorităţi Naţionale.

Totuşi, deputaţii au menţinut interdicţia exmatriculărea preşcolarilor.

Potrivit iniţiatorilor amendamentului, eliminarea posibilităţii exmatriculării elevilor pentru abateri disciplinare deosebit de grave a erodat din autoritatea cadrelor didactice. De asemenea, pentru fapte prevăzute de Codul penal pentru adulţi - tentativă de omor, trafic de substanţe cu efecte psihoactive - minorii nu pot fi traşi la răspundere.

Potrivit proiectului asumat de Guvern, era interzisă exmatricularea preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul obligatoriu.

La dezbaterile de joi din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, unde se dezbat Legile Educaţiei, participă şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici