Parlamentul decide ca Băsescu să-şi adreseze mesajul pe 15 septembrie

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis luni, că preşedintele Traian Băsescu se va adresa parlamentarilor marţi, 15 septembrie, a anunţat chestorul Senatului, Ion Chelaru.

25 afișări
Imaginea articolului Parlamentul decide ca Băsescu să-şi adreseze mesajul pe 15 septembrie

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine din arhivă; Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Chelaru a spus că nu a fost stabilită o anumită oră, pentru că nu se cunoaşte programul lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, deputatul PDL Sever Voinescu a declarat că a fost stabilită, totuşi, ora 19.00 pentru mesajul preşedintelui.

"Analizând împrejurarea că 14 septembrie este o dată extrem de importantă pentru marea majoritate a populaţiei României, în sesnsul că încep şcolile şi că în principal toţi oamenii politici sunt prezenţi cu diverse activităţi la acest eveniment, BP-urile au hotărât să-i solicite preşedintelui să fie prezent în Camerele reunite pe data de 15 septembrie urmând ca în raport de programul dumnealui să se stabilească ora la care doreşte să se adreseze celor două Camere reunite", a spus Chelaru.

Întrebat dacă Birourile îi propun preşedintelui Traian Băsescu o oră anume, având în vedere că în aceeaşi zi are loc şi asumarea răspunderii, Cehlaru a spus că Parlamentul nu putea avansa o oră pentru că nu ştia programul preşedintelui din acea zi.

Întrebat dacă nu a fost propusă varianta ca preşedintele să se adreseze Parlamentului la ora 19, 00, secretarul Senatului a precizat au existat mai multe propuneri.

Preşedintele a anunţat Parlamentul că doreşte să adreseze un mesaj pe 14 septemebrie.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că Birourile Permanente reunite au analizat şi au aprobat data de 15 septembrie pentru ca prim-ministrul Emil Boc să vină în Parlament pentru asumarea răspunderii pentru cele trei proiecte de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici