Philippe Gustin a primit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a primit, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România, în semn de apreciere a contribuţiei sale la consolidarea relaţiilor dintre această instituţie şi omoloaga sa franceză.

72 afișări
Imaginea articolului Philippe Gustin a primit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Philippe Gustin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul ceremoniei organizate la sediul MAI, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, i-a mulţumit ambasadorului pentru consolidarea şi dezvoltarea unuia dintre cele mai eficiente mecanisme de cooperare operativă dintre cele două ministere de interne, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Sunteţi şi veţi rămâne un prieten al României, un prieten al Ministerului Afacerilor Interne. Aţi imprimat un model de cooperare pe care România şi-l doreşte cu toate statele lumii. Întotdeauna am apreciat echilibrul, prietenia şi dedicaţia cu care aţi susţinut şi aţi promovat dezvoltarea continuă a relaţiilor dintre instituţii, inclusiv în mesajele publice pe care le-aţi transmis în calitate de ambasador. Franţa este o mare naţiune, iar dumneavoastră aţi fost un reprezentant pe măsură al acestei importante ţări prietene a României", a spus Oprea, citat în comunicat.

La rândul său, Philippe Gustin a evidenţiat "calitatea extraordinară a colaborării" pe care a avut-o cu Gabriel Oprea, atât în calitatea acestuia de vicepremier pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, cât şi în mandatul de ministru al Apărării Naţionale, diplomatul susţinând, potrivit MAI, că mai presus de această relaţie instituţională a legat o adevărată prietenie cu demnitarul român. "Mă simt foarte onorat şi bucuros de acest gest de prietenie dintre Franţa şi România, pentru că această decoraţie nu este doar pentru mine, ca ambasador, este pentru ţara mea. Am încercat să contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre ţările noastre şi sunt sigur că împreună cu toţi cei care sunt aici am reuşit să înregistrăm adevărate progrese. Voi rămâne un prieten al României", a mai spus Gustin, aflat la încheierea mandatului de ambasador în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici