PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea 188

PSD va ataca la Curtea Constituţională (CC) proiectul Statutului funcţionarilor publici pe motiv că această lege dă posibilitatea numirii clientelei politice la conducerea instituţiilor deconcentrate şi centralizează activitatea funcţionarului public, a declarat, marţi, deputatul PSD Mircea Duşa.

88 afișări
Imaginea articolului PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea 188

Deputatul Mircea Duşa (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Duşa a precizat, într-o conferinţă de presă, că sunt două aspecte de criticat la acest proiect delege, iar parlamentarii PSD doreau dezbateri serioase pe această temă în plen.

Potrivit lui Duşa, acest proiect creează premisele numirii în funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai servciilor deconcentrate a clientelei politice, întrucât "prevede o derogare de la 6 luni, perioadă în care se pot face numiri în funcţii şi directori care nu au calitatea de funcţionari publici".

El a mai spus că o altă critică adusă proiectului este faptul că acesta prevede recentralizarea activităţii funcţionarului public. Duşa a explicat că, până acum, primăriile aveau libertatea să-şi gestioneze funcţia publică, să facă angajări, iar, conform proiectului, "se recentralizează întrega activitate la nivelul Agenţiei funcţionarului public, astfel încât primăriile trebuie să ia aprobare şi pentru o virgulă".

Mircea Duşa a afirmat că protestul deputaţilor PSD de a nu participa în plen la adoptarea proiectului de lege este legat şi de încălcarea procedurilor parlamentare, a Regulamentului şi "folosirea forţei majorităţii politice pentru a introduce pe ordinea de zi şi de a adopta proiectul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici