Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Antal şi Popa, găsiţi incompatibili de ANI

Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu şi deputaţii Antal Istvan (UDMR) şi Mihai Popa (PSD) au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât au deţinut simultan şi funcţia de administrator la societăţi.

391 afișări
Imaginea articolului Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Antal şi Popa, găsiţi incompatibili de ANI

Serban Mihailescu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Potrivit ANI, Mihăilescu a deţinut şi funcţia de administrator al unei societãţi comerciale, în perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, iar Antal, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013, în timp ce Popa a fost administrator la două societăţi comerciale, în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2014.

Ei au încălcat, astfel, dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de senator şi respectiv deputat este incompatibilã cu funcţia de administrator la societãţile comerciale.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici