Tamar Samash, desemnată pentru postul de ambasador al Israelului în România - presă

Ministerul israelian de Externe a desemnat-o pe Tamar Samash, în vârstă de 62 de ani, pentru postul de ambasador al Israelului în România, propunerea urmând să primească aprobarea Guvernului israelian.

796 afișări
Imaginea articolului Tamar Samash, desemnată pentru postul de ambasador al Israelului în România - presă

Tamar Samash, desemnată pentru postul de ambasador al Israelului în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului JNS.org, Ministerul israelian de Externe a desemnat duminică 12 noi ambasadori şi consuli israelieni.

Tamar Samash, fost ambasador în Belgia, a fost desemnată pentru funcţia de ambasador al Israelului la Bucureşti.

Tamar Samash s-a născut la Ierusalim în decembrie 1951. Şi-a petrecut copilăria în Franţa, unde tatăl ei era diplomat. Tamar Samash a studiat la Universitatea Sorbona şi la Universitatea Ebraică din Ierusalim, fiind licenţiată în Studii Biblice şi în Literatură Franceză. Este diplomat al Ministerului israelian de Externe începând din decembrie 1975.

Einat Shlain a fost desemnată pentru postul de ambasador al Israelului în Iordania. Aliza Ben-Nun este propusă pentru funcţia de ambasador israelian în Franţa, iar Irit Lilian pentru aceeaşi funcţie în Bulgaria. Simona Frankel este propusă pentru postul de ambasador în Belgia, iar Yael Ravia, în Republica Cipru.

Pentru a deveni efective, nominalizările trebuie să primească aprobarea Guvernului israelian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici