Vadim Tudor a cerut şi a şi primit, vineri, autorizaţie pentru miting la Parlament - GALERIE FOTO

Preşedintele PRM, candidat la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat şi a primit, vineri, autorizaţie pentru organizarea unui miting la Parlament, începând cu ora 18.00, simultan cu dezbaterea organizată de IPP, la care participă Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană.

48 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor a cerut şi a şi primit, vineri, autorizaţie pentru miting la Parlament - GALERIE FOTO

Vadim Tudor a cerut şi a şi primit, vineri, autorizaţie pentru miting la Parlament (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit autorizaţiei date, vineri de Comisia tehnică a municipalităţii, mitingul PRM este programat între orele 18.00 şi 22.00, pe partea dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului.

Potrivit viceprimarului Capitalei Victor Iovici (PRM), cererea Partidului România Mare pentru mitingul de la Palatul Parlamentului a fost avizată de Comisia municipalităţii de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice. El a precizat că după avizare a semnat această cerere, în calitate de primar interimar al Capitalei.

"Secretarul Primăriei Capitalei a propus ca soluţie în cazul cererii PRM avizarea mitingului, astfel încât manifestarea să fie organizată, pentru a nu se produce evenimente neplăcute. Această decizie a fost luată cu consultarea tutuor forţelor de ordine implicate, inclusiv SPP", a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Iovici.

Secretarul Primăriei Capitalei, Tudor Toma, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în legătură cu autorizarea mitingului PRM.

Dezbaterea dintre cei trei candidaţi la Preşedinţie este programată să înceapă la ora 19.00 şi va dura două ore.

Şi candidatul UDMR la prezidenţiale, Kelemen Hunor, a solicitat să participe la această dezbatere, însă organizatorii, respectiv Institutul pentru Politici Publice (IPP), au menţionat că este un eveniment privat.

PRM a trimis, vineri, scrisori Avocatului Poporului, BEC, CNA şi CNCD, reclamând faptul că dezbaterea electorală organizată vineri, la ora 19.00, va avea loc doar între trei din cei 12 candidaţi la Preşedinţie.

În cele patru scrisori, remise vineri agenţiei MEDIAFAX, PRM arată că, fără niciun temei legal, staff-urile de campanie ale candidaţilor PDL şi PNL au decis cine poate participa şi cui îi este interzisă prezenţa la ultima dezbatere televizată pentru alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici