Victor Ponta susţine că separarea funcţiei politice de cea administrativă i se aplică inclusiv lui

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că susţine propunerea lui Liviu Dragnea privind separarea funcţiei publice de funcţia politică, el arătând că aceasta e corectă şi că acest principiu i se aplică inclusiv lui, fără excepţie.

415 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta susţine că separarea funcţiei politice de cea administrativă i se aplică inclusiv lui

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă susţine propunerea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind separarea funcţiei administrative de funcţia politică, Ponta a răspuns: "Da, cred că este o propunere corectă şi cred că, ca orice principiu, se aplică la toată lumea, fără excepţie".

Întrebat dacă acest principiu i se aplică şi lui, în condiţiile în care este şi preşedinte de partid, şi premier, Ponta a răspuns: "Bineînţeles, doar nu sunt eu o excepţie".

"Este ideea de a departaja funcţiile politice de cele administrative. Nu există excepţii, ci doar o regulă", a mai spus Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, vineri, că funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean acumulează prea multă putere politică şi administrativă, el arătând că propune separarea funcţiei politice de cea administrativă în ceea ce priveşte preşedinţii de CJ.

Întrebat dacă deţinerea simultană a funcţiei de premier şi de preşedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu înseamnă tot acumularea de prea multă putere, Dragnea a răspuns negativ.

"Nu, în opinia mea, primul-ministru care e şef de partid dă mai multă greutate Guvernului şi mai multă stabilitate Guvernului", a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici