Viorica Dăncilă oferă asigurări că există resurse bugetare pentru dublarea fondurile alocate programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă există bani pentru dublarea cuantumului acordar programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”, că există resurse bugetare, iar Guvernul nu vine cu programe fără a avea mai întâi o proiecţie financiară.

114 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă oferă asigurări că există resurse bugetare pentru dublarea fondurile alocate programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Viorica Dăncilă oferă asigurări că există resurse bugetare pentru dublarea fondurile alocate programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”

„Există resurse bugetare. Nu venim cu programe care să nu fie dublate de proiecţie financiară. Suntem oameni responsabili şi atunci când venim cu un program, acesta sigur va avea bugetul necesar”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată dacă Guvernul are banii necesari pentru dublarea fondurilor alocate.

Întrebată, luni, în judeţul Hunedoara despre cum îşi aminteşte prima zi de şcoală, şeful Executivului a răspuns: „Cu multe emoţii, cu timiditate, aşa cum am văzut-o la fiecare copil de aici, cu frica de ceea ce va urma, dar cred că este o zi pe care niciun copil nu o uită şi mai ales părinţii”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara.

Pe 11 mai, Guvernul a extins categoria copiilor înscrişi în învăţământul preşcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, informează un comunicat de presă al Executivului.

Executivul a modificat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sensul eliminării vârstei minime de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum şi a vârstei maxime până la care se poate acorda (6 ani). Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor (copii cu dizabilităţi şi/sau cu dificultăţi de învăţare).

Beneficiază de acest drept copii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniţă” încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscrişi în învăţământul preşcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate astăzi.

Până pe 11 mai, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat iniţial de 111.400 copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici