(P) Supra-aglomerarea Unităţilor de Primiri Urgenţe, o problemă reală în România. Există o alternativă accesibilă şi convenabilă?

  • Problema supra-aglomerării Unităţilor de Primiri Urgenţe (UPU) este una de actualitate în România.
  • Mulţi pacienţi aleg să apeleze la serviciile de urgenţă, chiar dacă au probleme medicale care pot fi soluţionate fie în propria lor casă, fie în cabinetul medicului de familie.
3061 afișări
Imaginea articolului (P) Supra-aglomerarea Unităţilor de Primiri Urgenţe, o problemă reală în România. Există o alternativă accesibilă şi convenabilă?

(P) Supra-aglomerarea Unităţilor de Primiri Urgenţe, o problemă reală în România. Există o alternativă accesibilă şi convenabilă?

Problema supra-aglomerării Unităţilor de Primiri Urgenţe (UPU) este una de actualitate în România. Mulţi pacienţi aleg să apeleze la serviciile de urgenţă, chiar dacă au probleme medicale care pot fi soluţionate fie în propria lor casă, fie în cabinetul medicului de familie.

De asemenea, mulţi români apelează serviciul 112, chiar dacă nu este realmente necesar, iar aceste lucruri pot cauza, de multe ori, pierderea de vieţi, dacă ambulanţa nu ajunge la cei care au probleme de sănătate grave, care au nevoie de atenţie medicală urgentă. Paradoxal, pacienţii români ajung să apeleze la serviciile de urgenţă pentru a beneficia de un control medical gratuit, deoarece nu au asigurare medicală pentru a fi consultat de medicul de familie. Ce putem însă face să rezolvăm problemele de sănătate chiar din confortul casei noastre? Cum putem să ne dăm seama dacă problema noastră de sănătate este cu adevărat o urgenţă?

Aplicaţia myTeledoc este răspunsul la aceste întrebări, fiind o soluţie pentru reducerea timpilor de aşteptare în Unităţile de Primiri Urgenţe din România.

„Odată cu instaurarea pandemiei, problema supra-aglomerării Unităţilor de Primiri Urgenţe s-a agravat din cauza lipsei de personal. Cu toate acestea, pandemia ne-a oferit şi ceva pozitiv şi anume, conştientizarea nevoii pentru digitalizare. Astfel, o soluţie pentru supra-aglomerarea UPU este aplicaţia myTeleDoc deoarece te ajută să intri în direct cu un medic care poate să îţi spună cum ar trebui să tratezi problema de sănătate fără să mergi la spital sau la un centru medical. Motivul principal pentru care am intrat pe piaţa din România cu aplicaţia myTeledoc este să oferim asistenţă medicală accesibilă şi convenabilă tuturor românilor”, a spus Florian Brandstetter, CEO şi cofondator TeleDoc.

Pacienţii pot folosi aplicaţia myTeleDoc pentru a intra direct în legătură cu un medic care îi va ajuta cu orice problemă de sănătate. Contactat online, medicul le poate spune pacienţilor dacă problemele lor de sănătate pot fi tratate acasă sau dacă au nevoie de asistenţă medicală. 

Modelul de afaceri al TeleDoc funcţionează pe bază de abonament anual plătit lunar de segmentul utilizatorului final. Aplicaţia myTeleDoc oferă două tipuri de abonament, care corespund nevoilor clienţilor: TeleDoc Basic, un abonament pentru o persoană şi TeleDoc Family, un abonament pentru doi adulţi şi doi copii. De asemenea, pentru cei care nu doresc un abonament, există posibilitatea de a intra în legătură cu un medic printr-un apel individual. În acest moment, fiecare utilizator primeşte un apel gratuit pentru a încerca serviciul. Pentru un abonament dedicat unei singure persoane, costul este de 22 de lei pe lună. TeleDoc pentru întreaga familie costă 40 de lei pe lună, iar pentru un singur apel, fără abonament, costul este de 40 de lei. Preţurile abonamentului acoperă doar apelurile către medicii de familie. 

 De asemenea, este inclus (funcţionează fără calitatea de membru) şi TeleDoc Health Manager unde utilizatorii pot încărca fişiere medicale, teste covid, acte de identitate etc.

„Aşadar, dacă problema de sănătate poate să fie rezolvată acasă, numărul pacienţilor care ajung în Unităţile de Primiri Urgenţe va scădea. Din acest motiv, Teledoc este cea mai bună soluţie pentru această problemă actuală. Investim în soluţia noastră IT şi în expertiza sectorială, astfel încât utilizatorii noştri să poată avea acces la cei mai buni medici. Echipa din România va avea 100 de medici până la sfârşitul acestui an”, a adăugat Florian Brandstetter.

Aplicaţia poate fi descărcată de aici pentru IOS, aici pentru Android şi de aici pentru dispozitivele Huawei.

Despre TeleDoc

TeleDoc este un start-up de telemedicină, care a fost fondat în 2019 în Austria şi oferă servicii de asistenţă medicală mai accesibile pentru clienţii români. Viziunea TeleDoc este de a face asistenţa medicală mai accesibilă şi mai convenabilă pentru toată lumea. Misiunea TeleDoc este de a face vizitele medicilor mai simple şi mai rapide prin digitalizare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici