«S-a născut cu Dumnezeu în el!»

Durere mare în localitatea Tocileni-Victoria, jud. Botoşani, acolo unde, acum 92 de ani, s-a născut cel care avea să fie şeful Bisericii Ortodoxe Române pentru mai bine de două decenii. De când acesta a trecut în nefiinţă, clopotele bat continuu la biserica ctitorită de Preafericitul Teoctist. Ţăranii aprind lumânări şi deapănă amintiri despre "băiatul sărac, dar plin de credinţă" care a lăsat oile şi "a fugit să se facă popă".

1 afișare
Imaginea articolului «S-a născut cu Dumnezeu în el!»

«S-a născut cu Dumnezeu în el!»

La 7 februarie 1915, în localitatea Tocileni, nu departe de Botoşani, se năştea într-o casă înghesuită cu cerdac, cel de-al 10-lea copil al Marghioalei şi Dumitru Arăpaşu. "Era vreme de foamete şi aveau curtea plină de copii. Erau însă oameni cu frică de Dumnezeu şi au zis că unde mănâncă nouă, va mânca şi al zecelea", ne-a depănat istoria familiei Mihai Arăpaşu, unul din cei 30 de nepoţi ai Patriarhului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici