O instanţă a ordonat deconectarea de la aparate a unui copil de 12 ani, aflat în comă. Mama micuţului este devastată

În Marea Britanie, Curtea de Apel a luat o decizie drastică în cazul unui copil găsit inconştient acasă, în Essex, pe 7 aprilie, după ce medicii au comunicat că este „inutil” să-l ţină în viaţă prin ventilaţie asistată.

7852 afișări
Imaginea articolului O instanţă a ordonat deconectarea de la aparate a unui copil de 12 ani, aflat în comă. Mama micuţului este devastată

O instanţă a ordonat deconectarea de la aparate a unui copil de 12 ani, aflat în comă. Mama micuţului este devastată

Curtea de Apel din Londra a respins astăzi cererea părinţilor. Instanţa a recunoscut drept valabile din punct de vedere juridic motivele care i-au autorizat pe medici să pună capăt vieţii lui Archie Battersbee, găsit inconştient acasă, în Southend, Essex, pe 7 aprilie.

Motivele ar fi fost luate „în interesul superior” al copilului. Şi au acceptat argumentul de bază, potrivit căruia acum ar fi „inutil” să-l ţină în viaţă prin ventilaţie asistată, având în vedere diagnosticul de moarte a celulelor cerebrale, stabilit de Spitalul Regal din Londra, care îl tratează.

Diagnostic şi verdicte pe care mama lui Archie, Hollie Dance - mişcată de convingeri religioase, dar nu numai, şi susţinută de avocaţii ei, de grupuri pro-life, precum şi de cetăţeni de rând - le contestase în mod repetat.

„Sunt devastată”, spune femeia. Totodată, s-a declarat „dezgustată” de atitudinea atât a medicilor, cât şi a judecătorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici