- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Este puţin probabil ca o epidemie de variola maimuţei să ducă la o pandemie
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu crede că epidemia de variola maimuţei din afara Africii va duce la o pandemie. Nu este însă clar dacă persoanele infectate care nu au simptome pot transmite boala sau nu.
OMS: Este puţin probabil ca o epidemie de variola maimuţei să ducă la o pandemie
Peste 300 de cazuri suspecte şi confirmate de variola maimuţei, o boală de obicei uşoară care se răspândeşte prin contact apropiat, provocând simptome asemănătoare gripei şi o erupţie cutanată caracteristică, au fost raportate în luna mai, majoritatea în Europa.
OMS analizează dacă epidemia ar trebui să fie evaluată ca o „potenţială urgenţă de sănătate publică de interes internaţional".
O astfel de clasificare, aşa cum s-a făcut pentru COVID-19 şi Ebola, ar contribui la accelerarea cercetării şi a finanţării pentru a limita boala, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID rămâne un mister la 5 ani de la începerea pandemiei. China respinge solicitarea OMS de a dezvălui mai multe date
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Întrebată dacă focarele de variola maimuţei au potenţialul de a se transforma într-o pandemie, Rosamund Lewis, responsabilul tehnic pentru boală din cadrul programului OMS pentru urgenţe sanitare, a declarat: „Nu ştim, dar nu credem. În momentul de faţă, nu suntem îngrijoraţi de o pandemie globală".
Pare că tulpina de virus implicată în epidemie poate ucide o mică parte dintre cei infectaţi, dar până în prezent nu au fost raportate decese.
Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, majoritatea în Europa.
Oamenii de ştiinţă caută să afle ce ar putea explica această creştere neobişnuită a numărului de cazuri, în timp ce autorităţile de sănătate publică suspectează că există un anumit grad de transmitere comunitară.
Unele ţări au început să ofere vaccinuri contacţilor apropiaţi ai cazurilor confirmate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO