14 drumuri judeţene, blocate în ultimele ore din cauza ninsorii şi a viscolului

Paisprezece drumuri judeţene din Argeş, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Giurgiu şi Olt au fost blocate în ultimele ore, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, iar 42 de maşini rămase înzăpezite au fost deblocate, a anunţat, sâmbătă noapte, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

62 afișări
Imaginea articolului 14 drumuri judeţene, blocate în ultimele ore din cauza ninsorii şi a viscolului

14 drumuri judeţene, blocate în ultimele ore din cauza ninsorii şi a viscolului

În ultimele ore au fost blocate DJ 504 şi 508 din judeţul Argeş, DJ 203, 203A şi 255A din judeţul Brăila, DJ 203K din judeţul Buzău, DJ582E din judeţul Caraş-Severin, DJ 412A, 505 şi 503A din judeţul Giurgiu, DJ 604, 653, 542A şi 679 din judeţul Olt, precizează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), într-un comunicat de presă.

Aproximativ 1.900 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au acţionat pentru combaterea efectelor fenomenelor meteo, în localităţi aflate sub avertizările meteo cod portocaliu şi cod galben.

Lucrătorii MAI au participat la deblocarea a 42 de autoturisme înzăpezite, în care se aflau 46 de persoane.

Peste 700 de mijloace tehnice au fost folosite la intervenţii, a precizat sursa citată.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi Direcţia Rutieră din IGPR au luat decizia de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor de peste 3,5 tone.

Astfel, restricţia de circulaţie se aplică în judetele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman, de sâmbătă, ora 18.00, până duminică, ora 18.00, şi în Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi şi Ilfov, de duminică, ora 6.00, până luni, ora 6.00.

"Măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor a fost luată în vederea evitării înzăpezirii autovehiculelor şi pentru protejarea vieţii participanţilor la trafic. Rugăm participanţii la trafic să evite pe cât posibil deplasările în această perioadă şi să se informeze despre starea drumurilor către destinaţia aleasă", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o averizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 13 judeţe şi cod galben pentru alte opt judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici