Aerorozvidka, grupul de „tocilari” ucraineni care dirijează drone

Eficiente şi economice, dronele au devenit o armă fundamentală a rezistenţei de la Kiev: monitorizează tabăra, previn atacurile şi conduc contraofensive, multe modele fiind achiziţionate cu sume de la 200 la 2.600 de euro.

Urmărește
5958 afișări
Imaginea articolului Aerorozvidka, grupul de „tocilari” ucraineni care dirijează drone

„Sunt ochii noştri şi pot atât respinge atacurile inamice, cât şi contraofensive sau pur şi simplu semnalează în avans civililor din zonă sosirea trupelor ruse, permiţându-le să scape la timp”, un ofiţer militar ucrainean a explicat folosirea dronelor în timpul conflictului din Ucraina.

„Înainte, nu aveam unităţi specifice dedicate folosirii acestor instrumente, dar atât soldaţii, cât şi civilii au învăţat curând să le folosească în mod constant, datorită utilităţii lor”, spun ofiţerii.

Armata de la Kiev scrie de fapt o nouă pagină despre evoluţia tehnologiei războiului datorită instrumentelor des folosite în contexte civile, dar care se dovedesc a fi de mare ajutor chiar şi în conflictul actual: Switchblade 600 (drone kamikaze), capabile să efectueze atacuri reale, folosind o tehnologie folosită deja de armata americană din 2011 (cu Switchblade 300 de atunci, o versiune anterioară a aceluiaşi model) .

Dar, nu doar militarii s-au pregătit. Deja în primele zile de conflict, grupuri de civili voluntari, precum cel numit Aerorozvidka, un adevărat grup de „tocilari” care, datorită experienţei acumulate de-a lungul timpului cu dronele, au colaborat cu armata pentru a ajuta Ucraina să se oprească, sau măcar să încetinească, înaintarea tancurilor ruseşti spre Kiev.

Pe timpul nopţii, au creat multe dificultăţi armatei ruse, respingând şi încercarea trupelor lui Vladimir Putin de a înconjura şi bloca aeroportul capitalei Ucrainei. Sunt aproximativ 30 de membri ai grupului, acum de importanţă semnificativă pentru rezistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
www.businessmagazin.ro
Boala ciudată de care suferă tot mai mulţi oameni după ce înlocuiesc lucrul cu vacanţa. Pentru ei, concediul începe cu un coşmar