Alertă pe Aeroportul din Cluj: măsuri de siguranţă înăsprite de teama coronavirusului | VIDEO

  • Toţi pasagerii care vin din Italia sunt verificaţi de medici şi sunt obligaţi ca în termen de 14 zile să anunţe dacă se simt rău.
  • Deşi măsurile de siguranţă sunt fără precedent, unii români care se întorc în ţară se tem să nu ia virusul chiar de aici.
  • Zilnic pe Aeroportul din Cluj-Napoca ajung în jur de 500 de pasageri din Italia.
9247 afișări

Autorităţile au luat măsuri speciale pe aeroporturile din ţară de teama coronavirusului.Pasagerii din Italia care ajung la Cluj vor fi verificaţi cu un aparat de termoscanare şi vor completa un chestionar în care vor fi nevoiţi să spună în ce zone au stat în Italia şi unde se vor deplasa în România.

Pasagerii care aterizează din Italia pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vor fi verificaţi cu un aparat de de termoscanare. În cazul în care unul dintre ei are febră, aparatul va indica acest lucru printr-un ţiuit.

Toţi pasagerii care vin din Italia sunt verificaţi de medici şi sunt obligaţi ca în termen de 14 zile să anunţe dacă se simt rău. Autorităţile spun că măsurile luate pe Aeroportul din Cluj vor fi respectate până când virusul ucigaş nu va mai reprezenta un pericol.

„Pasagerii care vor sosi vor completa un chestionar referitor la zona unde au stat în Italia şi unde se vor deplasa în România”, a spus Tudor Lupoaie, directorul operaţional al Aeroportului Cluj-Napoca.

Deşi măsurile de siguranţă sunt fără precedent, unii români care se întorc în ţară se tem să nu ia virusul chiar de aici.

„Mi-e frică să nu iau de la cineva de aici care nu poartă mască. În Italia au alte proceduri, aici o să ne prindă pe nepregătite”, a spus unul dintre pasagerii veniţi din Peninsulă.

Alţii povestesc că în Italia este panică totală. Oamenii se pregătesc ca pentru război, şi-au cumpărat alimente şi medicamente şi stau închişi în case, iar o mare parte din românii din zonă se întorc acasă.

„Magazinele sunt închise, trenurile nu circulă, e un haos total. Supernarketurile au rămas fără marfă. O mare parte din ei deja s-au pornit spre România fie cu maşina, fie cu avionul”, a spus un alt român venit din Italia.

Zilnic pe Aeroportul din Cluj-Napoca ajung în jur de 500 de pasageri din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici