Avocatul lui Vîntu: Premierul nu se poate lua la harţă cu o persoană privată

Avocatul care îl apără pe Sorin Ovidiu Vîntu în procesul civil intentat lui Emil Boc a declarat în faţa instanţei că premierul "nu se poate lua la harţă cu o persoană privată, chiar dacă e patron de presă".

240 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Vîntu: Premierul nu se poate lua la harţă cu o persoană privată

Avocatul lui Vîntu: Premierul nu se poate lua la harţă cu o persoană privată (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Apărătorul lui Sorin Ovidiu Vîntu a spus că în cele două declaraţii făcute de Emil Boc în 1 şi 2 octombrie 2010 s-au făcut afirmaţii care au conţinut epitete peiorative şi s-au adus acuze privind moralitatea şi unele privind chiar presupuse infracţiuni comise de clientul său.

Apărătorul a subliniat că "în niciun fel declaraţia politică nu influenţează fapta săvârşită" şi că premierul "trebuia să dea dovadă de reţinere şi de moderaţie" în susţinerile sale.

"Vîntu a fost subiect masiv al justiţiei încă de multă vreme, iar când s-au făcut aceste declaraţii asta se întâmplase deja, astfel că ne întrebăm care era necesitatea reluării lor de către premier", a spus avocatul.

El a adăugat că "pârâtul (Emil Boc n.r.) s-a transformat în strigăt public arătând «Uite hoţul!»".

"Asta era treaba justiţiei şi nu trebuia impulsionată de şeful Executivului. Invocarea unor susţineri din stenograme din dosare de urmărire penale nu îl indrituesc pe pârât să le folosească. Primul-ministru nu se poate lua la harţă cu o persoană privată chiar dacă ea e patron de presă", a conchis în finalul pledoariei avocatul lui Vîntu.

Emil Boc a răspuns, marţi, mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

"Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică", a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI. "Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI", a declarat premierul în faţa instanţei.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el.

"Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui", a răspuns primul ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici