Bucureştiul scapă de restricţiile de weekend. Ce spune prefectul Capitalei despre circulaţia în noaptea de Paşte

  • Bucureştiul scapă de restricţiile de weekend
  • Incidenţa cazurilor a scăzut în Bucureşti sub 3.5 la mie
  • Sălile de sport se pot redeschide de marţi
  • Magazinele vor rămâne deschise pănă la 21:00 şi în weekend
  • Alin Stoica, prefect: „Circulaţie liberă în noaptea de Paşte”
12211 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul scapă de restricţiile de weekend. Ce spune prefectul Capitalei despre circulaţia în noaptea de Paşte

Bucureştiul scapă de restricţiile de weekend. Ce spune prefectul Capitalei despre circulaţia în noaptea de Paşte

Săptămâna a început cu o veste bună pentru bucureşteni. Incidenţa cazurilor de COVID a scăzut sub pragul de 3.5 la mie. Asta înseamnă relaxare.

Bucureştiul scapă de restricţii. Se încheie astfel o lună în care bucureştenii au avut parte de program scurt în weekenduri. De sâmbătă, ora 18:00 devine ora 20:00 pentru magazine, iar 20:00 se face 22:00 pentru intratul în casă.

Sălile de sport au şi ele acordul pentru redeschidere, aşa că pot muta înapoi aparatele scoase în aer liber. Doar restaurantele mai aşteaptă. Pot primi clienţi la interior doar sub 3 la mie.

Odată cu Bucureştiul, România a scăpat de culoarea roşie. Toate judeţele sunt sub 3.5 la mie rată de infectare. Ilfov are 3.39, iar Clujul 3.29. Noaptea de Paşte va fi excepţie de la regula intratului în casă la ora 22, spune prefectul capitalei.

 

Prefectul Capitalei, informaţii despre slujbele de Înviere: se pot face şi în interior

Slujbele de Înviere se pot oficia şi în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica: „lucrurile sunt în general sub control”.

În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22.00 şi 5.00.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, spune Stoica.

La slujba de Înviere trebuie respectată distanţarea, trebuie purtată masca, iar clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor şi vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paşti.

De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Întrebat dacă slujbele se pot desfăşura şi în interior, prefectul răspunde: „se va permite şi în pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanţei şi într-un număr limitat, în aşa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranţă vor fi afară slujbele”.

 

Stoica, despre vaccinarea în Capitală: Dacă păstrăm ritmul actual nu atingem obiectivul în toamnă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susţine că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în Bucureşti nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinaţi la sfârşitul lunii august.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Dacă la nivel naţional, obiectivul este vaccinarea a 10 milioane de oameni până în septembrie, în Bucureşti acesta este de 1,2-1,3 milioane, susţine prefectul Capitalei.

„Până acum avem cam 20% vaccinare şi trendul este urcător, am văzut o creştere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

Acesta a anunţat că pentru atingerea obiectivului capacitatea de vaccinare va creşte. Astfel, vor fi deschise centre de vaccinare din maşină şi va fi organizat între 7 şi 9 mai un maraton al vaccinării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici