Bucureştiul vechi riscă să dispară, deşi avem fonduri UE pentru restaurare - VIDEO

Bucureştiul ar putea redeveni Micul Paris cu bani europeni. Capitala are la dispoziţie 21 de milioane de euro pentru restaurarea monumentelor istorice, din care abia am folosit jumătate.

418 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul vechi riscă să dispară, deşi avem fonduri UE pentru restaurare - VIDEO

Bucureştiul vechi riscă să dispară, deşi avem fonduri UE pentru restaurare - VIDEO

Dacă nu ne grăbim, pierdem restul de bani. Străinii, în schimb, profită de lentoarea cu care se mişcă autorităţile şi fac adevărate investiţii în clădirile româneşti.

Pe şantierul de la Hanul Gâbroveni se munceşte de zor de o lună la restaurarea clădirii aflată în paragină de 10 ani. Autorităţile speră ca în doi ani să readucă la viaţă un simbol al Bucureştiului.

Vechiul han se va transforma într-un centru cultural, în interiorul căruia vor fi deschise librării, cafenele şi săli de repetiţii. Lângă han va fi construită şi o sală de spectacole.

40% din cele 5 milioane de euro cât costă refacerea clădirii sunt fonduri europene nerambursabile.

Citeşte mai multe despre riscul ca Bucureştiul vechi să dispară pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici